winderig met wat buien

Net als gisteren moeten we ook vandaag rekening houden met stevige
buien. Vanmiddag zijn er zonnige perioden en wordt het een graad of 19,
maar geleidelijk leeft de buiigheid op. Gisteren
veroorzaakten de buien op sommige plaatsen tot
40 millimeter regen. Ook vandaag is lokale wateroverlast niet
uitgesloten.

Vanochtend start de dag met enkele plaatselijke buien, met kans op neveligheid en mist. Geleidelijk verbetert het zicht en komt de zon steeds meer tevoorschijn.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden. In de loop van de middag is kans op stevige buien met kans op onweer, hagel en plaatselijk wateroverlast.

De temperatuur stijgt tussen de 16 en 20 graden en er staat een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen.

Vanavond komen nog op verschillende plaatsen buien voor. Langzaamaan wordt de buienactiviteit minder. Vannacht neemt de bewolking toe en kan in het oosten nog wat regen vallen. De temperatuur komt vannacht niet onder 9 graden.

Morgen zijn er vrij veel wolkenvelden. Een frontale storing trekt over het land en veroorzaakt buien, die in de loop van de dag in aantal en activiteit toenemen. Sporadisch is de zon te zien bij middagtemperaturen rond 19 graden. Er staat op veel plaatsen maar weinig wind, alleen in het noorden waait een meest matige wind vanuit het noordoosten.

Ook morgenavond blijft het overwegend bewolkt met van tijd tot tijd regen. De nacht naar vrijdag verloopt niet koud met minima rond 9 graden.

Vrijdag worden we eindelijk verlost van de buien. Er steekt een vrij stevige noordoostelijke wind op die frisse, maar tegelijk droge lucht aanvoert. Keerzijde is dat het met circa 16 graden wel merkbaar frisser wordt.

In het weekend blijft het droog met zaterdag volop zonnig weer. Zondag worden velden sluierbewolking verwacht, maar ook dan is de zon veelvuldig te zien. De middagtemperaturen variëren van 14 tot 17 graden en er staat vooral op zaterdag een vrij stevige noordelijke wind.

Ook de eerste dagen van volgende week is het droog weer. Op maandag, Bevrijdingsdag, zijn er zonnige perioden en komt de middagtemperatuur uit rond 18 graden. De dagen daarna neemt geleidelijk de neerslagkans toe en komen ook de middagtemperaturen weer boven 20 graden uit.