Veelvuldig zon dit weekend

Tijdelijk profiteren we van een hogedrukgebied dat in onze omgeving komt
te liggen. Dit weekend laat de zon zich veelvuldig zien en blijft het
droog. Ook maandag, Bevrijdingsdag, is het waarschijnlijk droog met af
en toe zon. Daarna neemt de neerslagkans toe.

Vanmiddag wordt het circa 14 graden, dit komt doordat er een matige noord(oost)enwind staat. Er komen stapelwolken voor, die vooral in het oosten behoorlijk groot kunnen worden, maar tot een bui komt het niet.

Vanavond zijn er brede opklaringen.  De temperatuur daalt tussen de 5 en 0 graden. Aan de grond komt het op uitgebreide schaal tot vorst.

Morgen is er meer hoge bewolking aanwezig dan vandaag. De zon schijnt hier wel doorheen en het wordt met 13-16 graden iets warmer dan vandaag. Dit komt vooral doordat er minder wind staat. De wind is zwak en veranderlijk van richting. Later op de dag krijgt de wind een voorkeur voor het westen en wordt zwak tot matig van kracht.

Maandag, Bevrijdingsdag, belooft ook droog te verlopen. Er zijn dan meer wolkenvelden dan in het weekend, maar het wordt met circa 19 graden wel beduidend warmer. De wind is matig en waait uit het zuiden.

Daarna schakelen we over op wisselvallig weer. De wind zit de rest van de week in de (zuid)westhoek en met maxima rond 17 graden en minima rond een graad of 8 is de temperatuur vrij normaal voor de tijd van het jaar.