Het weer

Een lagedrukgebied bij de Britse Eilanden veroorzaakt een zuidwestelijke
aanvoer. Hierdoor is het een komen en gaan van regengebieden en buien.
De temperatuur ligt daarbij rond normale waarden voor de tijd van het
jaar.

Vandaag passeert eerst een gebied met lichte regen. Eind van de middag en vanavond moeten we rekening houden met enkele stevige onweersbuien.

Een gebied met lichte regen trek naar het noordoosten weg en daarachter laat de zon zich geregeld zien. De temperatuur komt uit tussen 16 graden in het noordwesten en lokaal nog 20 in het zuidoosten. De wind komt uit het zuiden, draait geleidelijk westwaarts en is over het algemeen matig van kracht.

Later in de middag ontstaan enkele hevige buien, maar het noordwesten heeft de minste kans op nattigheid. In het zuidoosten kunnen de buien gepaard gaan met onweer, hagel en windstoten.

Vanavond trekken de buien vanuit België vooral over het zuiden en oosten van het land. In de loop van de nacht verlaten ze het land, al kan er langs de westkust nog een nieuwe bui ontstaan. Het wordt zeker geen koude nacht met minima tussen 11 en 9 graden.

Morgen is er vrij veel bewolking en ontstaan vooral in de middag enkele buien. In het zuidoosten is bij deze buien ook kans op onweer. De zuidwestelijke wind wakkert aan naar matig in het oosten en vrij krachtig in het westen. Aan de Zeeuwse kust kan het krachtig waaien. De temperatuur varieert van 15 tot 18 graden en dit zijn vrij normale waarden voor de tijd van het jaar.

In de avond en nacht wordt het droger, maar kunnen vooral aan zee nog wel enkele buien voorkomen. De temperatuur daalt naar 11 graden in het noordwesten en tot een graad of 8 in het zuidoosten.

Ook de dagen daarna blijft het zeker niet droog met temperaturen rond 17 graden. Er ontwikkelen geregeld (flinke) buien met soms ook kans op onweer. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot (vrij) krachtig.