Het weer dit weekend

Het weercijfer scoort net als de voorgaande dagen in het hele land een
dikke onvoldoende. Het zal je dan ook niet verbazen: de dag valt
grotendeels in het water en het gaat ook flink waaien. Komende dagen
bieden weinig verbetering. Vanaf woensdag is het tijdelijk droger en
zonniger. De middagtemperatuur stijgt daarbij naar een graad of 18.

Het is het bewolkt en van tijd tot tijd valt buiige neerslag. Onweer en hagel zijn daarbij niet uitgesloten. Bij het buiige karakter horen ook de droge momenten tussendoor.

De wind draait naar het zuidwesten en neemt daarbij nog wat verder toe in kracht. Langs de westkust wordt de wind hard, windkracht 7. De maxima komen uit rond 15 graden.

Eind van de middag trekt het gebied met buiige regen naar Duitsland weg en breekt de zon door, maar volgen nog enkele actieve losse buien met kans op onweer, hagel en windstoten.

Vanavond trekken de zwaarste buien het land uit, maar vanaf de Noordzee blijven enkele buien het land binnentrekken.  

Vannacht blijft het wisselend bewolkt met kans op enkele regenbuien. Het wordt niet kouder dan een graad of 10 en nog altijd blijft het vrij krachtig tot hard waaien vanuit het zuidwesten.

Morgen moeten we het opnieuw doen met een herfstachtig weertype. Er staat tot ver in de middag een vrij krachtige tot harde zuidwestenwind, 5-7 Beaufort. Het is een komen en gaan van buien met in de middag kans op een klap onweer, hagel en windstoten.

Vooral in de zuidelijke helft van het land laat de zon zich ook af en toe zien. Het wordt een graad of 14. In de avond en nacht blijft het buiig, maar de wind gaat eindelijk wat luwen.

Maandag is het overwegend bewolkt en buiig met kans op onweer en hagel. Met 13 tot 15 graden is het behoorlijk koel voor half mei. Dinsdag wordt de atmosfeer stabieler en vallen er minder buien.

Daarna maken we door invloed van een hogedrukgebied kans op een paar droge en redelijk zonnige dagen met maxima die eind van de week uitkomen rond 18 graden. Echt standvastig mooi lenteweer zit er echter niet in. Op langere termijn stijgt de neerslagkans weer en dalen de maxima.