Buiig met flinke windstoten

De komende dagen hebben we te maken met buien. Vooral vandaag zijn de
buien intensief. ‘s Middags is er lokaal kans op onweer en hagel.
Daarbij staat een stevige zuidwestenwind, morgen is de wind iets minder
sterk. Dinsdag valt nog een enkele bui. Daarna wordt het droger en
zonniger.

Vanochtend waait het vooral aan de kust stevig door met een krachtige tot lokaal zelfs stormachtige zuidwestenwind. Daarbij komen zware windstoten van meer dan 75 km/uur voor. Verder trekken regenbuien over het land, toch lijken sommige delen van het land de regendans te ontspringen.

Vanmiddag blijven we te maken houden met een herfstachtig weerbeeld. Er staat tot ver in de middag een vrij krachtige tot harde zuidwestenwind, 5-7 Beaufort. Om het nog iets mooier te maken is het een komen en gaan van, soms felle, buien. Daarbij is lokaal kans op onweer, hagel en windstoten. Het lichtpuntje is dat vooral in de zuidelijke helft van het land de zon zich ook af en toe laat zien. Het wordt slechts een graad of 14.

Vanavond en vannacht blijft het buiig, maar de wind gaat eindelijk wat luwen en de temperatuur zakt naar 10 tot 8 graden.

Morgen is het buiig met lokaal een kleine kans op onweer en hagel. Gelukkig weet de zon tijdens droge perioden ook even door te breken. De wind is westelijk en zwakt af naar matig, maar met 14 graden is het behoorlijk fris voor half mei.

Dinsdag wordt het iets aangenamer met minder buien. Ook is de zon vaker van de partij en de wind juist minder. Het waait overwegend matig uit het noordwesten en de temperatuur varieert van 13 graden op de Wadden tot 16 in de zuidoostelijke helft van het land.

De dagen daarna staan een paar zo goed als droge en vrij zonnige dagen te wachten. Daarbij klimt de temperatuur uit het dal met eind van de week een graad of 19. Echt standvastig mooi lenteweer zit er echter niet in. Op langere termijn stijgt de neerslagkans weer en dalen de maxima.