De komende dagen blijft het regenen

Een hogedrukgebied krijgt de komende dagen steeds meer grip op ons weer.
Felle buien zijn vandaag in het zuiden nog wel mogelijk, maar die
trekken later vanmiddag naar het zuiden weg. Ook morgen zijn we nog niet
van alle buiigheid verlost, maar daarna volgen droge dagen met veel zon
en in het weekend temperaturen boven 20 graden.

Vanochtend is het in een groot deel van het land bewolkt en vooral over het zuiden trekken buien. Ook in het noorden kan plaatselijk een beetje regen vallen. Het is bovendien rustig weer; er staat maar weinig wind.

Vanmiddag komt er een vrij stevige noordwestelijke wind te staan. In het binnenland een matige wind, windkracht 4, boven de Waddenzee een vrij krachtige, 5 Beaufort.

In de zuidelijke provincies komen buien voor, waarbij kans is op onweer. Ook kunnen in het noorden van het land lichte regenbuitjes vanaf zee het land op trekken. In de loop van de middag komt de zon steeds vaker tevoorschijn en loopt de temperatuur op tot ongeveer 14 graden.

Vanavond is de eerste uren nog kans op buien in zowel het zuiden als het noorden van het land, met vooral in het zuiden mogelijk felle buien waarbij onweer kan voorkomen. Geleidelijk verlaten de buien het land en wordt het droog.

Er volgt vooral in het midden en zuiden een heldere nacht, waarbij de temperatuur kan dalen tot een graad of 3. En daarmee is ook een graadje vorst aan de grond mogelijk. Het noorden blijft met wolkenvelden te maken houden en daar valt tegen de ochtend ook wat regen. Het noorden kan minima rond 6 graden verwachten.

Morgen verloopt de ochtend vooral in het noorden bewolkt met van tijd tot tijd wat regen. In het zuiden is het eerst nog zonnig. Morgenmiddag verplaatst de bewolking en neerslagactiviteit naar het zuiden en komt in het noorden de zon tevoorschijn. Er staat dan een meest matige noordwestenwind. De middagtemperaturen komen uit rond 14 graden in het noorden en 16 in het zuiden.

’s Avonds dooft de buiigheid uit en in de nacht zijn er opklaringen, maar kan ook mist en lage bewolking ontstaan. Met minima rond 4 graden is vorst aan de grond niet uitgesloten.

Donderdag hebben we met hogedrukinvloeden te maken. Er waait nog wel een vrij frisse wind uit het noorden en mogelijk start de dag grijs. In de loop van de dag wordt het volop zonnig en stijgt de temperatuur tot een graad of 17. Neerslag wordt donderdag niet verwacht.

Vrijdag komen ’s ochtends mistbanken voor en trekken velden sluierbewolking over het land. Verder is er veel zon. Er staat vrij weinig wind uit meest noordelijke richting en het wordt 17 tot 20 graden.

Daarna volgt een weekend waarvan de voortekenen vrij gunstig zijn. Zaterdag belooft een rustige, droge en zonnige dag te worden met maximumtemperaturen rond 20 graden. Voor zondag is de verwachting nog wat onzeker: er is nog een buienkans aanwezig, maar mogelijk verloopt ook deze dag droog. Warm wordt het wel met opnieuw 20 graden of nog enkele meer.