Het weer

De komende dagen zullen we de zon veelvuldig zien en geleidelijk wordt
het warmer. Vandaag wordt het een graad of 16 met vooral in het oosten
ook wolkenvelden. Morgen wordt het een paar graden warmer en in het
weekend kunnen we maxima van 19 tot 23 graden verwachten.

Vanmiddag is het in het westen wisselend bewolkt met vooral aan de kust opklaringen. Over het oosten trekt meer bewolking, maar geleidelijk breekt ook daar de zon door. Bij een matige noordenwind wordt het 14 graden aan de kust en een graad of 16 landinwaarts.

Vanavond verdwijnt de meeste bewolking en schijnt de zon nog een tijd. Vannacht staat er weinig wind, koelt het flink af en is kans op enkele mistbanken. In het binnenland komt het aan de grond lokaal tot lichte vorst.

Morgen schijnt vooral in het zuiden en zuidwesten de zon, afgewisseld met stapelwolken. In het noordoosten kan de zon wat langer verdwijnen door wolkenvelden vanaf zee. Er staat niet veel wind en de temperatuur stijgt naar 16 graden in het noorden tot plaatselijk 20 in het zuiden.

Zaterdag is het prima weer met zonnige perioden en stapelwolken. Het wordt een warme dag met maxima tussen 19 en 22 graden. Alleen direct aan zee kan het door de wind wat frisser zijn.

Zondag zal de temperatuur nog wat verder stijgen en kan het plaatselijk 23 graden worden. Ook dan zal de zon regelmatig schijnen en blijft het waarschijnlijk droog.

De dagen daarna zorgt een zuidoostelijke stroming voor een aanvoer van warmere lucht waardoor de zomerse waarde van 25 graden gehaald kan worden. Met de warmte neemt ook de kans op enkele buien toe. Later in de week zal de middagtemperatuur waarschijnlijk weer wat dalen, maar zo fris als de afgelopen dagen wordt het waarschijnlijk niet.

bron : Weeronline.nl