Pak die rokjes en korte broeken maar uit de kast

De komende dagen laat de zon zich veelvuldig zien en de
middagtemperatuur stijgt gestaag. Na het weekend kunnen we zomerse
waarden verwachten van 25 of meer. Later in de week stijgt de kans op
regen en is het minder warm.

Vanochtend is het behoorlijk zonnig met alleen sluierbewolking.

Vanmiddag ontstaan geleidelijk enkele stapelwolken, maar ook dan is er flink wat zon. De meeste bewolking wordt in het noordoosten van het land verwacht.
De wind is zwak tot matig en komt uit noordelijke richtingen. De middagtemperatuur varieert van 18-19 graden in het binnenland en 15 aan de kust bij een aanlandige wind.

Vanavond klaart het flink op en komende nacht kunnen vooral in het midden en noorden van het land mistbanken of laaghangende bewolking ontstaan.

Morgen schijnt opnieuw de zon met in de loop van de dag ook stapelbewolking. Bij weinig wind stijgt de temperatuur iets verder dan vandaag en wordt het een graad of 18 in de kustgebieden en 20 tot 22 graden in de zuidoostelijke helft van het land.

Zondag blijft het prima lenteweer en stijgt de temperatuur naar 20 tot 23 graden. In de middag kan de zon in het oosten gehinderd worden door velden hoge bewolking.

Maandag komt in de zuidoostelijke helft van het land de zomerse waarde van 25 graden binnen bereik. Verder blijft het droog met zonnige perioden.

Dinsdag wordt een zomerse dag en met flink wat zon kan de temperatuur pieken naar 25 tot 28 graden. Vanuit het zuidwesten naderen wolkenvelden en afhankelijk van wanneer die Nederland bereiken kan de temperatuur op woensdag opnieuw flink stijgen. In de avond en nacht neemt de kans op regen- en onweersbuien toe en vanaf donderdag is het iets minder warm.

bron : Weeronline.nl