Terrasje

Het weer van vandaag doet zeker niet onder voor dat van gisteren. Het
wordt lekker zonnig en warm met maxima tussen 20 en 24 graden. Morgen en
dinsdag zet de warmte door met op steeds meer plekken maxima van meer
dan 25 graden. Wel neemt vanaf dinsdagmiddag de buienkans toe.

Het is zonnig en de temperatuur loopt geleidelijk op. Vanmiddag ontstaan enkele onschuldige stapelwolken en wordt het 20 tot 24 graden. Daarbij staat een zwakke tot hooguit matige wind uit het oosten.

Vanavond blijft het nog lange tijd zonnig. Bij vrij uitzicht richting het (noord)westen kan je de zon rond 21:30 uur onder zien gaan. Het koelt langzaam af en als morgenochtend de zon weer op komt is het een graad of 10.

Morgen is het opnieuw zonnig met in de middag enkele stapelwolken. De temperatuur komt iets hoger uit dan vandaag; het wordt 21 graden op de Wadden en 25 in het binnenland. De wind waait uit het zuidoosten met windkracht 1-3.

Dinsdag is de wind meer zuidelijk en wordt het nog warmer. De maxima liggen rond 25 graden in het noorden en mogelijk zelfs 28 in het zuiden van het land. Dinsdagmiddag kan lokaal een stapelwolk uitgroeien tot een onweersbui.

Woensdag neemt de buienkans verder toe. Desondanks wordt het op veel plekken nog 25 graden. Ook donderdag is de buienkans hoog en is het nog vrij warm.

Daarna neemt de kans op een koeler weertype toe, maar wordt de verwachting ook behoorlijk onzeker.

bron : Weeronline.nl