Heerlijk terrasweer

Dit weekend hebben we met buien te maken, maar kunnen we ook een dagje
zonnig en droog weer verwachten. Vanmiddag trekt een buienstoring over
het noorden van het land, waarbij vanmiddag gemakkelijk onweer kan
voorkomen. Morgen is het dankzij een hogedrukgebied droog weer met veel
zon.

Vanmiddag zijn er vrij veel wolkenvelden aanwezig, maar is af en toe ook de zon te zien. Vooral in de noordelijke helft van het land komen buien voor. Daarbij is kans op onweer, hagel en windstoten. In het zuiden wint de zon steeds meer terrein.

Er staat vanmiddag een zwakke tot matige meest zuidelijke wind en het wordt ongeveer 20 graden.

Vanavond komen in de noordelijke provincies nog buien voor, mogelijk met onweer. In de loop van de avond trekken de buien noordwaarts weg. Tegelijk neemt juist in Zeeland de kans op een enkele bui toe. Vannacht wordt het in het hele land droog en klaart het op. Het koelt af tot circa 9 graden.

Morgen ligt een hogedrukgebied boven het noordwesten van Duitsland en blijft het de hele dag droog. Er zijn flinke zonnige perioden en enkele stapelwolken. De wind is meest zwak en zuidelijk en de temperatuur loopt op tot een graad of 23.

Later in de middag en ’s avonds trekken steeds meer velden sluierbewolking het land in. De wind draait naar het noorden en in de nacht naar maandag is in het zuiden van het land kans op een bui.

Maandag wordt het hogedrukgebied verdrongen door depressie-invloeden. Een buienstoring trekt het land in en veroorzaakt stevige buien, waarbij kans is op vrij grote neerslaghoeveelheden. Mogelijk blijft het in het noorden nog droog, maar dat betekent dat daar de neerslag een dag later valt. Er staat maandag een oostelijke wind en het wordt ongeveer 22 graden.

Dinsdag trekt de neerslagzone gedurende de dag noordwaarts het land uit. De zon komt steeds vaker tevoorschijn en er is nog slechts kans op een lokale bui. De middagtemperatuur komt naar verwachting rond 19 graden te liggen.

De dagen daarna blijft het licht wisselvallig. Er is dagelijks kans op een bui, maar een hogedrukgebied boven Scandinavië beperkt de buienactiviteit. Er zijn regelmatig zonnige perioden en de maxima liggen rond 20 graden.