Marokkaanse jongeren nog steeds oververtegenwoordigd

Foto:

Het gaat dan om voortijdig schoolverlaters, werkelozen, criminaliteit en uitkeringen. In Brabant is het gewenste resultaat wat bereikt moest worden niet behaald en dat noemt Lodewijk Asscher (minister) “telleurstellend”.

Denk hierbij aan Brabantse gemeenten als Tilburg, Eindhoven, Oosterhout, Roosendaal, Den Bosch en Helmond. Het is niet allemaal negatief, in sommige van de bovengenoemde steden zijn de verschillen met het landelijke plaatje wel kleiner geworden en is er dus vooruitgang te zien.

Maar wat iedereen het meeste zorgen baart is de gestegen criminaliteit onder de Marokkaanse jongeren want deze is gestegen in 4 van de 6 Brabantse steden en daar valt Helmond ook onder.

Helmond was wel de enige stad die vorig jaar een daling had in Marokkaanse jongeren met een uitkering. Wat de oorzaken zijn van deze cijfers is niet bekend, er is enkel onderzoek gedaan naar de cijfers. Deze cijfers moeten ervoor zorgen dat er een aangepast handboek gaat komen voor deze steeds groter wordende probleemgroep in Brabant maar ook in Nederland.

Lees [HIER] de brief die minister Asscher aan de tweede kamer schreef.