De nieuwe look van de politie

Foto:

Alle politieagenten die op straat werken krijgen vanaf 10 juni 2014 een
nieuw uniform. Dit operationele uniform is praktisch, opvallend en beter
geschikt voor het politiewerk dan het huidige tenue.

Het nieuwe uniform is voorlopig alleen bedoeld voor politiemensen die echt op straat werken. Daarom zult u bijvoorbeeld de politiemedewerker achter de balie nog in het huidige uniform zien. Of de woordvoerder op televisie. Ook blijft het huidige uniform voor alle politiemensen het representatieve tenue bij officiƫle gelegenheden.

Dezelfde bevoegdheden

Op 6 juni wordt het nieuwe blauw in Maastricht gepresenteerd. Politieagenten in de eenheid Limburg krijgen als eersten het nieuwe uniform uitgereikt. Eind december 2014 is het in heel Nederland op straat te zien. Het kan in de tussentijd gebeuren dat u op straat agenten tegenkomt die er verschillend uitzien. Maar of ze nu het operationele uniform of het representatieve tenue dragen, ze hebben dezelfde bevoegdheden en zijn even waakzaam en dienstbaar.

Dan zijn er ook nog geruchten dat de voertuigen aangepast zullen gaan worden. Politie is momenteel wit en ambulance is geel en Brandweer is rood, in de wandelgangen gaan al heel lang de geruchten dat alle voertuigen geel moeten worden, dit zou meer opvallen en duidelijker herkenbaar zijn.

uniform-nieuw