Hans Klok in Helmond met spetterende GRATIS show

Op donderdag 5 juni opent illusionist Hans Klok met een spetterende
HELLO Future-show de nieuwe Spoorzone van Helmond. Gemeente Helmond,
ProRail en NS nodigen iedereen uit om de opening bij te wonen. Het
programma op het Stationsplein start om 13.00 uur.

Er is een leuk programma tot het einde van de middag. Omstreeks 13.45 uur begint de opening. Eerst wordt op spectaculaire wijze de Spoorzone geopend. Direct aansluitend start de show van Hans Klok. Daarna gaat het feest voor reizigers, passanten en andere bezoekers van de Spoorzone door tot 17.00 uur. Er is een dj, kinderen kunnen knutselen en zich laten schminken, zanger Willem van der Heijden treedt op en er is muziek van Gipsy Mood.

Kunstwerk als middelpunt

De Spoorzone bij station Helmond heeft een metamorfose ondergaan. Er is een duurzaam nieuw stationsgebouw gerealiseerd, een bewaakte NS fietsenstalling gebouwd, er is een nieuw busstation, het stationsplein is opnieuw ingericht, er is een spooronderdoorgang  aangelegd en voor het stationsgebouw bevindt zich een futuristisch kunstwerk. Dit kunstwerk, genaamd HELLO Future, vormt het middelpunt van de opening. Het kunstwerk en de Spoorzone zullen visite krijgen van enkele zeer bijzondere bezoekers. Wie deze bezoekers zijn en waar ze vandaag komen, dat zal duidelijk worden tijdens de opening op donderdag 5 juni.

Winnende boodschap

Op het kunstwerk HELLO Future worden wensen en boodschappen geprojecteerd, die door inwoners van Helmond en andere geïnteresseerden zijn ingestuurd. Op die manier kunnen zij hun toekomstdromen bekendmaken. Er zijn in totaal ruim 2.000 boodschappen ingestuurd. De mooiste 30 tot 40 worden op het kunstwerk geprojecteerd. Bij de opening wordt de allermooiste zin onthuld. Wat deze zin is, dat kan iedereen zien op donderdag 5 juni. Een aantal van de zinnen die op het kunstwerk wordt geprojecteerd, is ingestuurd door leerlingen van groep 8 van basisschool Dierdonk. Zij worden bij de opening in het zonnetje gezet, evenals degene die de winnende zin heeft bedacht.

Foto-expositie van historie station Helmond

Op donderdag 5 juni is er bij de beheerdersruimte van de NS fietsenstalling een foto-expositie te bezichtigen met historische beelden van station Helmond. Dit is een initiatief van Stichting Industrieel Erfgoed Helmond. Er komt een rode loper naar de beheerdersruimte, om mensen naar de expositie te leiden.

Boek over station Helmond

Bij de opening van de Spoorzone wordt een boek gepresenteerd, met als titel ‘Station Helmond 1866 – 2014’. Het boek geeft een beeld van bijna 150 jaar geschiedenis van station Helmond. Ook bevat het boek vele prachtige foto’s van bouwfotografe Chantal van den Berg. Zij heeft de verbouwing van de Spoorzone gevolgd en heeft de werkzaamheden en de bouwvakkers op beeld vastgelegd. Het boek is geschreven door de stadsdichter van Helmond, Wim Daniëls. Na de opening zal het boek voor een klein bedrag te koop zijn in de Helmondse boekhandels.

Uitzending op Omroep Helmond TV

Kunt u niet aanwezig zijn bij de opening van de Spoorzone? Kijk dan op vrijdag 6 juni naar Omroep Helmond TV. Daar worden beelden uitgezonden van de opening en de show van Hans Klok. Omroep Helmond is te bekijken op UPC analoog frequentie 256 en UPC digitaal kanaal 31.