Zon, wolken en wat buien

Rustig weer met wolkenvelden, zonnige perioden en in de middag enkele
buien. Morgen een wisselvallige dag met amper zon en in het hele land
perioden met regen. Vanaf vrijdag beduidend warmer met op zaterdag een
zomerse tot tropische temperatuur.

Vanochtend trekken veel wolkenvelden over het zuidwesten van het land. Op veel andere plaatsen schijnt de zon, maar in de loop van de ochtend breiden de wolkenvelden zich uit.

Vanmiddag zijn er veel stapelwolken met af en toe zon. In de loop van de middag kunnen een paar buien ontstaan. In het midden en zuidwesten van het land is de kans op neerslag het grootst. Er staat niet veel wind en de temperatuur stijgt naar 19 to 23 graden.

Vanavond is er nog kans op een paar buien en daarbij is een kleine kans op een klap onweer. Later op de avond verdwijnen de buien en blijven alleen de wolkenvelden over. Komende nacht wordt de bewolking geleidelijk dikker.

Morgen wordt een regenachtige dag. Er zijn ook droge perioden, maar de zon kan maar met moeite even doorbreken. Er staat een meest matige zuid(west)enwind en de temperatuur stijgt naar 18 tot 21 graden. Later in de middag en aan het begin van de avond kan plaatselijk een onweersbui ontstaan.

Donderdag kunnen we nog een aantal buien verwachten. Af en toe breekt de zon door en bij een matige tot vrij krachtige wind wordt het 17 to 20 graden.

Vrijdag wordt het zomer. Er zijn flinke zonnige perioden en het blijft in het hele land droog. De temperatuur stijgt naar plaatselijk 28 graden.

In het weekend doet de temperatuur nog een schep bovenop. Zaterdag wordt de warmste dag met in het hele land meer dan 25 graden. In de zuidoostelijke helft van de temperatuur tropische waarden bereiken van 30 graden of iets meer. Met Pinksteren wordt de ergste warmte weer verdreven en neemt de kans op regen- en onweersbuien toe.