Fietspad Kegelbaan wordt aangepast

Foto:

Vorig jaar is de “nieuwe” Kegelbaan (parkeerplaats achter de Hema) officieel geopend en in korte periode zijn er diverse ongelukken gebeurd. De fietsersbond de politie en de gemeente waren het er over eens dat de nieuwe situatie een gevaarlijke situatie was en dat er snel een oplossing moest komen voor meer verkeersveiligheid.Heel wat vergaderingen verder en met de juiste partijen erbij is er besloten om het fietspad 4 meter op te schuiven. Het fietspad zal dus als het ware “losgetrokken” worden van de Traverse zodat er meer overzicht voor fietsers en automobilisten ontstaat.

Ook zal de te kleine in- en uitrit bij de fietsenstalling opgelost gaan worden, het hekwerk zal naar achter geplaatst gaan worden zodat er aan de voorzijde een “pleintje” ontstaat en er dus voldoende ruimte is voor gebruikers van de fietsenstalling.

De Kosten
Deze aanpassing gaat de gemeente nog eens een slordige 40.000 euro kosten en de werkzaamheden gaan ongeveer 2 weken in beslag nemen. In de planning ligt dat de alles voor de zomervakantie klaar moet zijn en dat alle weggebruikers dan weer stukken veiliger gebruik kunnen maken van de Kegelbaan.