Pinksterweekend tikt 30 graden aan

Wolkenvelden en buien maken geleidelijk plaats voor opklaringen. In het
noorden blijft de bewolking nog een tijd hangen. Morgen meer zon, droog
en warmer. Zaterdag een zomerse dag met in het zuiden een tropische
temperatuur.

Vanmiddag wisselen wolkenvelden, korte opklaringen en buien elkaar af. In het zuidwesten wordt het geleidelijk droog en zonnig. In het noorden en oosten houden de buien langer aan. Er staat een matige tot vrij krachtige wind en de temperatuur stijgt naar 15 graden op de Wadden tot 18 in het zuiden van het land.

Vanavond klaart het vanuit het zuiden geleidelijk op, maar in het uiterste noorden blijft de bewolking nog een tijd hangen. Komende nacht kunnen een paar mistbanken ontstaan en koelt het af naar 7 tot 10 graden.

Morgen is het prima weer met flink wat zon en weinig wind. Het blijft droog en de maxima komen uit tussen 19 graden in het noorden en 25 in het zuiden van het land.

Zaterdag wordt een zomerse dag. De zon schijnt volop en in de tweede helft van de ochtend stijgt de temperatuur naar ruim 20 graden. In de middag kunnen we temperaturen verwachten van 25 tot 27 graden in het noorden van het land en 28 tot lokaal 30 graden in het zuiden. De kans dat in de avond een onweersbui ontstaat is klein. Daarbij staat een matige (zuid)oostenwind.

Zondag wordt de wind zuidwestelijk waardoor de maxima in het noorden en westen uitkomen tussen 22 en 24 graden. In de loop van de dag verschijnen er wolkenvelden en neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen- en onweersbuien toe. In het zuidoosten kan het opnieuw flink warm worden, maar daarvoor moet de zon wel lang ongehinderd kunnen schijnen.

De dagen daarna ligt de warme lucht in de buurt van Nederland en dat kan maandag of dinsdag nog hoge temperaturen opleveren. Daarbij is wel kans op buien. De tweede helft van de week verloopt zeer waarschijnlijk minder warm en wordt het 21 tot 24 graden.