Droog en zonneschijn

Het onstabiele weer met felle onweersbuien wordt vervangen door een
droog weertype met zonneschijn. Wel levert de temperatuur iets in, maar
koud wordt het bij lange na niet. Zoals altijd zal ook dit weerbeeld
niet van lange duur zijn. In het weekend neemt de buiigheid toe en gaat
de temperatuur nog wat naar beneden.

De rest van de dag blijft het overal droog. De zon breekt vanuit het zuidwesten op steeds meer plaatsen door en onder dit goed schijnend zonnetje weet de temperatuur op te lopen naar 19 tot 25 graden.

Vanavond en vannacht blijft het droog en is het vrij helder. Lokaal kunnen enkele mistbanken ontstaan en het koelt in het binnenland af naar een graad of 8. Aan zee blijft de temperatuur rond 11 graden steken.

Morgen staat een geheel droge dag te wachten. De zon is goed van de partij en er staat een zwakke tot hooguit matige noordelijke wind. De temperatuur loopt uiteen van 20 graden in Den Helder tot 24 in Maastricht. Ideaal om even een terrasje te pakken.

Ook vrijdag blijft het de hele dag droog. Er zijn zeker flinke zonnige perioden, maar vooral in het noorden neemt de bewolking in de loop van de dag toe. Qua wind en temperatuur verandert er weinig dus al met al opnieuw een aangename dag.

In het weekend levert de temperatuur enkele graden in. Ook neemt het aandeel bewolking en kans op buien toe. Na het weekend mogelijk opnieuw enkele droge dagen, maar nog iets koeler.

bron : Weeronline.nl