Winnaars Helmondse MaSawards 2014

Foto:

Dinsdagavond 10 juni zijn in Helmond voor de vierde maal de MaS-awards
uitgereikt tijdens een besloten bijeenkomst in Wijkhuis-Brede School de
Westwijzer. De winnaars werden door de jury bekend gemaakt tijdens een
spannende uitreiking.Rachel Versleeuwen, Giovanny Berkers en Xander Houtappels hebben een Award gewonnen. De winnaars vertegenwoordigen ruim 1200 leerlingen in Helmond die dit schooljaar als vrijwilligers aan de slag zijn gegaan. Zij zijn enthousiaste leerlingen met een hart voor vrijwilligerswerk.

Er waren dit jaar drie awards voor de jongeren te vergeven; de Passieblinker-award, de Carrièretijger-award en de LEVgozer-award. Bij de Passieblinker-award ging het om jongeren met hart en ziel voor het vrijwilligerswerk in hebben gezet, de Carrièretijger-award was voor de jongere die voor ontmoeting en initiatief zorgde en de LEVgozer-award draaide om over je eigen grens heen gaan en het tonen van lef.

In Helmond zijn er ruim 200 organisaties die zich inzetten om de maatschappelijke stage tot een succes te maken. De award voor beste stagebieder is gewonnen door Jean-Pierre van de Laar en Jaap den Haan van R.K.S.V. Mulo. Jaarlijks vullen zo’n 20 jongeren hun maatschappelijke stage in door het helpen bij voetbaltrainingen, kampen en andere activiteiten binnen de club. Deze voetbalvereniging mag met deze extra opsteker de opmaat naar hun jubileumjaar al goed inluiden.

Iedere leerling die op een Helmondse school zit en zijn maatschappelijke stage dit schooljaar heeft gedaan, maakte kans op een award. De awards zijn beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit Corrie Pepping (Jan van Brabantcollege), Rob Aarts (Dr.-Knippenbergcollege), Mario Captein (Helmond Sport), Yvon Cremers (Kindervakantieweek Brandevoort), Roel van Rijswijk (gemeente Helmond) en Meta van Heugten (LEVgroep).

bron : LEVgroep