Het weer

Voorlopig hebben we te maken met een weertype dat typisch is voor half
juni. Een noordenwind voert wolkenvelden aan over de Noordzee en soms
komt het tot een lichte bui. Meestal blijft het echter droog en de zon
laat zich ook van tijd tot tijd zien. De maxima liggen daarbij rond 20
graden.

Vanochtend is het redelijk zonnig met vooral over het noordoosten enkele wolkenvelden. Later in de ochtend verschijnen de eerste stapelwolken.

Vanmiddag is er een wisseling van stapelwolken en zonnige perioden. In de noordoostelijke provincies zijn de wolkenvelden talrijker, maar het blijft overwegend droog. Er staat een matige noordwestenwind en daarbij stijgt de temperatuur naar 19 graden in de kustgebieden tot plaatselijk 24 graden in Limburg.

Vanavond breiden de wolkenvelden geleidelijk uit naar het zuiden en vannacht is het overwegend bewolkt met plaatselijk een beetje motregen.

Morgen verloopt de ochtend overwegend grijs met lokaal wat lichte regen. In de middag wordt het droog, maar in eerste instantie nog wel bewolkt. Later in de middag en vooral in de avond komt de zon op veel plaatsen weer tevoorschijn. De matige wind is noordelijk en de middagtemperatuur ligt tussen 17 en 20 graden.

Zondag kunnen we een wisseling van zon en stapelwolken verwachten. Het blijft waarschijnlijk droog en in het binnenland stijgt de temperatuur naar 20 tot 22 graden. Aan de kust blijft het door wind van zee een graad of 17.

Maandag voert een matige noordenwind wolkenvelden aan vanaf de Noordzee. Hierdoor schijnt vooral in het binnenland regelmatig de zon en is het langs de (noord)kust wat minder zonnig. Daarbij is een kleine kans op een spatje regen.

De dagen daarna blijven we te maken houden met wolkenvelden, af en toe zon en een kleine kans op een beetje regen. De middagtemperatuur ligt rond normale waarden voor de tijd van het jaar.

bron : Weeronline.nl