Iets meer wolkenvelden maar nog steeds 20 graden

Er ligt een hogedrukgebied bij ons in de buurt en daardoor is de
neerslagkans de komende tijd klein. De positie van de hoge druk, boven
de Britse eilanden, zorgt voor een noordelijke stroming. Daardoor
trekken soms wolkenvelden vanaf de Noordzee over het land. Ook wordt het
met een noordenwind niet bijzonder warm.Vanochtend liggen uitgestrekte wolkenvelden op de Noordzee en wordt met een noordelijke wind bewolking het noorden en het westen van het land in geblazen. Landinwaarts zijn er flinke zonnige perioden. In de loop van de ochtend ontstaan stapelwolken.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt. Heel plaatselijk kan de bewolking net dik genoeg zijn voor een spat regen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Vooral in het binnenland zijn er flinke zonnige perioden.

Er waait een matige wind uit het noorden en de temperatuur stijgt naar 17 graden aan de kust tot 20 in het oosten van het land.

Vanavond is de zon eerst nog regelmatig te zien, in de loop van de avond en in de nacht trekken steeds meer wolkenvelden vanaf zee het land op. Kouder dan een graad of 10 wordt het niet vannacht.

Morgen verloopt een groot deel van de dag bewolkt. Er kan soms een beetje motregen uit de bewolking vallen en er staat een matige wind uit het noorden. De middagtemperatuur komt uit rond 19 graden. Later in de middag en avond breekt de zon af en toe door.

Dinsdag begint de dag nog met veel wolkenvelden, vooral in het midden en zuiden van het land. Geleidelijk trekt de bewolking naar het zuiden weg en volgen vanuit het noorden zonnige perioden. Het blijft droog en het wordt een graad of 22.

Woensdag worden de passage van een zwak frontaal systeem verwacht. Er zijn weer wat meer wolkenvelden aanwezig en lokaal is een beetje regen niet uitgesloten. De maxima komen bij een nog altijd doorstaande noordelijke wind uit rond 23 graden.

Ook na woensdag wordt nog weinig verandering in het weerbeeld verwacht. Er is regelmatig zon, maar van tijd tot tijd veroorzaken zwakke frontale storingen een toename van de bewolking. Door de noordelijke wind wordt het niet veel warmer dan een graad of 22.

bron : Weeronline.nl