Wat frisser de komende tijd

Het weerbeeld is de komende dagen te omschrijven als licht wisselvallig.
Het blijft voorlopig vrij rustig en niet al te warm juniweer. Een
hogedrukgebied boven Groot-Brittannië houdt actieve neerslagsystemen uit
de buurt en veroorzaakt een noordelijke stroming. Vandaag is het
bewolkt en kan een beetje motregen vallen. Later vandaag af en toe zon.

Vanochtend is het  eerst nog zonnig, maar al snel wordt het  grijs. Een zwakke frontale storing veroorzaakt vandaag wolkenvelden en daar kan vooral vanochtend soms een beetje motregen uit vallen.

Vanmiddag trekken over het zuiden van het land nog wolkenvelden die dik genoeg kunnen zijn voor een spat motregen. Vanuit het noorden wordt de bewolking dunner en komt de zon af en toe tevoorschijn.

Er staat vandaag een vrij stevige noordelijke wind: matig in het binnenland, windkracht 4, en vrij krachtig aan de kust, windkracht 5. Op de Wadden komt later vandaag tijdelijk een krachtige wind te staan, windkracht 6. Het wordt daarbij aan zee een graad of 17, landinwaarts 18 à 19 graden.

Vanavond is het droog en zijn er zonnige momenten. Halverwege de avond is het een graad of 15, rond middernacht ongeveer 13 graden en kouder dan 11 graden wordt het vannacht niet. Wel ontstaat vannacht bewolking waaruit een beetje motregen kan vallen.

Morgen zijn er ’s ochtends vooral in de zuidelijke helft van het land veel wolkenvelden aanwezig. Daar kan een verdwaalde drup regen vallen. Vanuit het noorden wordt het zonniger en ’s middags is het droog. Een matige en aan zee vrij krachtige wind waait uit het noorden en de middagtemperatuur komt uit rond 22 graden.

Morgenavond is het zonnig en in de nacht naar woensdag worden opnieuw wolkenvelden verwacht. ’s Nachts is vooral in het noorden kans op een beetje regen.

Woensdag veroorzaakt de passage van een zwakke frontale storing veel bewolking en een spat regen. Later op de dag trekt de meeste bewolking naar het zuiden weg en wordt het naar verwachting vanuit het noordwesten droog en zonniger. Verder staat er een noordenwind en variëren de middagtemperaturen van 19 graden aan zee tot 23 in Limburg.

Ook donderdag schuiven wolkenvelden vanuit het noorden over het land. Soms zijn er zonnige momenten, maar ook is een beetje regen niet uitgesloten. Het wordt dan een graad of 22.

Vrijdag en in het weekend verandert er aan het weerbeeld maar weinig. Er zijn wolkenvelden, er valt soms een beetje regen en er waait een frisse noordenwind, waardoor de middagtemperaturen rond 20 graden uitkomen. Na het weekend komt mogelijk een eind aan de noordelijke wind en kan het weer wat warmer worden.

bron : Weeronline.nl