Bewolkt en af en toe schijnt de zon

De temperatuur ligt deze dagen rond normaal voor deze tijd van het jaar.
Met minimumtemperaturen rond 11 graden en maxima van een graad of 20
doen we niet onder voor het langjarig gemiddelde. En met een noordelijke
wind komt daar de komende dagen weinig verandering in. Vandaag wordt
het na een bewolkte start op steeds meer plaatsen zonnig.

Vanochtend is het de eerste uren in vrijwel het hele land grijs. Mogelijk valt plaatselijk een beetje motregen. De deken lage bewolking wordt geleidelijk van Nederland afgetrokken en vanuit het noorden komt de zon steeds meer tevoorschijn.

Vanmiddag is het in het midden en noorden van het land vrij zonnig en komen in de zuidelijke provincies eerst nog vrij veel wolkenvelden voor. Uit deze wolken kan een lokale spat regen vallen. Geleidelijk wordt het ook in het zuiden droog en gaan stapelwolken en zon elkaar afwisselen.

Er waait vanmiddag een meest matige noordelijke wind, aan zee komt een vrij krachtige wind te staan. De middagtemperatuur komt aan zee uit rond 18 graden en neemt verder landinwaarts toe: aan de oostgrens worden maxima van 23 graden verwacht.

Vanavond lossen de stapelwolken op en wordt het in het hele land zonnig. De dagen zijn nu zo’n beetje op zijn langst: rond 10:05 uur gaat de zon onder. Vannacht is het eerst nog helder, maar er trekken later vanuit het noorden steeds meer wolkenvelden vanaf de Noordzee over het land. De nachtminima liggen aan zee op een graad of 12, landinwaarts koelt het af tot circa 10 graden.

Morgen is het gedurende de ochtend op veel plaatsen bewolkt en valt soms een beetje regen. In de zuidoostelijke helft van het land is het eerst nog droog en zonnig, maar ook daar volgen ’s middags wat meer wolkenvelden. De neerslagkans neemt dan wel af en het wordt wisselend bewolkt. Bij een matige noordenwind stijgt de temperatuur tot 19 graden aan zee en 21 tot 23 in het binnenland.

Morgenavond staat de tweede wedstrijd van Oranje op de planning. De bewolking lost geleidelijk op en maakt plaats voor de zon. Neerslag wordt niet verwacht. De temperatuur ligt dan op 17-20 graden.

Donderdag trekt een volgende zwakke neerslagstoring over het land. Gedurende de dag neemt de bewolking vanuit het noorden toe en valt af en toe een beetje regen. Het wordt dan een graad of 20.

Ook vrijdag ontkomen we niet aan de invloed van een frontale storing. Er trekken vooral ’s ochtends wolkenvelden over het land en opnieuw kan het licht regenen. De wind draait meer naar het noordwesten en de middagtemperatuur komt uit rond 19 graden.

In het weekend verandert zaterdag maar weinig aan het weerbeeld met wolkenvelden en een lokale spat regen. Zondag is kans op meer zon en kan het enkele graden warmer worden. Maar de onzekerheid in de verwachting is dan al behoorlijk groot.

bron : Weeronline.nl