Zondagmiddag is Caratmiddag “Just for Fun”

Foto:

Iedere zondagmiddag van mei tot en met begin oktober vinden er op het
Carat-Paviljoen, in stadswandelpark de Warande, Carat-concerten plaats. Diverse
muziekstijlen passeren de revue van jazz tot pop en van klassiek tot
blaasmuziek.

De organisatie, Stichting Beheer Carat-Paviljoen ontving dit jaar meer dan honderd aanmeldingen van muziekverenigingen die graag een optreden willen verzorgen in de Carat-reeks. Op de meeste zondagen zullen daarom dan ook 3 optredens plaatsvinden, die elk ongeveer driekwartier duren. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is rond 15:00 uur afgelopen.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen, openbare toiletten en ongeveer 250 zitplaatsen aanwezig.

Programma zondag 29 juni 2014:
           12.00 uur, SeniorenOrkest Rick
Het ‘SeniorenOrkest Rick’ is een onderdeel van het ‘Regionaal Instituut cultuur en Kunsteducatie’ in Weert. In 1991 werd dit orkest opgericht als ‘Senioren Orkest Weert’ door de toenmalige directeur van de streekmuziekschool dhr. Toon Janssen, ook was hij de eerste dirigent.


Het orkest telt momenteel 40 leden, veel zijn afkomstig uit harmonie en fanfareorkesten uit de regio. Het orkest staat onder de leiding van dhr. Bert Ramakers, die zijn sporen in de muziek ruimschoots heeft verdiend met diverse muziekgezelschappen en optredens voor radio en TV. Het orkest geeft ongeveer acht  concerten per jaar, waarin elk jaar, een intussen traditioneel Nieuwjaarsconcert.

 

·         13.00 uur, Zanggroep Just for Fun

Just for Fun is een koor bestaande uit ongeveer 40 zingende leden, verdeeld over 5 stemmen: sopranen, mezzosopranen, alten, tenoren en bassen. Bestond het repertoire in de beginperiode vooral uit nummers uit de jaren 60-70-80, al gauw werden daar vele nieuwe nummers aan toegevoegd zoals medleys uit musicals, rock & roll-nummers en popsongs. Maar ook een Keltische ballad en een Afrikaans lied ontbreken niet op het programma. Daarmee laat Just for Fun zien èn horen meer in huis te hebben dan alleen zingen voor het plezier. Ook enkele a capella gezongen nummers getuigen van de kwaliteit van het koor. De begeleiding tijdens de concerten wordt verzorgd door een eigen combo. Deze band zorgt er voor dat elk optreden een swingend geheel wordt. http://www.zanggroepjustforfun.nl


just-for-fun


14.00 uur, Muziekvereniging Muzikale

Muzikale, muziek uit Ale, is een blaasmuziekvereniging bestaande uit ongeveer dertig leden. Het orkest staat onder leiding van Gert van Kraay en is tien jaar geleden opgericht in Aarle-Rixtel. Met een nagenoeg volledige bezetting wordt musical-, film-, mars- en popmuziek gespeeld, maar ook klassieke en gedragen nummers passeren de revue.

Muziekvereniging Muzikale treedt op tijdens manifestaties, op publieke podia, in zorgcentra en tijdens kerkelijke diensten maar organiseert ook zelf concerten en legt contacten met gelijksoortige orkesten in de regio en daarbuiten. www.muzikale.nl