Waterig zonnetje met wolkenvelden

De komende dagen krijgen we meer van hetzelfde: wolkenvelden, soms een
waterig zonnetje, maar ook kans op een spat motregen en temperaturen
rond 18 tot 20 graden. Geheel normaal zomerweer dus, zonder extreme
temperaturen of neerslagsommen.

Vanochtend trekt een zwakke storing vanuit het noorden het land binnen. Het is eerst nog zonnig, maar later neemt ook daar de bewolking iets toe. Het wolkendek is soms dik genoeg voor een beetje motregen.

Vanmiddag begint de bewolking voorzichtig te breken en zien we soms de zon tevoorschijn komen. Bij een matige noorden- tot noordwestenwind wordt het 17 to maximaal 21 graden.

Vanavond zijn er aanvankelijk enkele opklaringen en is het helemaal geen onaardig weer tijdens Nederland – Australië. Eind van de avond en vannacht zien we op nadering van een storing de bewolking zal verder toenemen. De minima liggen op een graad of 11.

Ook morgen hebben we te maken met een storing. Er komt veel bewolking voor en soms valt een beetje motregen. Het zuiden van het land maakt de grootste kans op een beetje zon. Het bewolkte weerbeeld heeft duidelijk zijn invloed op het weer: de maxima liggen tussen 17 en 19, lokaal 20 graden. Daarbij staat bovendien een matige noordwestenwind, in het noordelijk kustgebied is deze vrij krachtig.

Vrijdag verandert er weinig en is het vooral in de noordoostelijke helft van het land bewolkt en valt soms een spat regen. Het zuidwesten maakt de meeste kans op zon. Er waait opnieuw een frisse noordwestenwind bij een middagtemperatuur van gemiddeld 18 graden.

In het weekend neemt de invloed van een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden toe. Op zaterdag komen nog veel wolkenvelden voor met kans op een spat regen. Zondag is de kans op zon groter en kan het enkele graden warmer worden.

Na het weekend wordt de verwachting onzeker. Er lijkt een toenemende kans op warmer weer te zijn, maar er is een even grote kans op een voortzetting van het huidige weertype.

bron : Weeronline.nl