Het weer

Een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan houdt bij ons een
noord(west)elijke stroming in stand. Wolkenvelden worden aangevoerd
vanaf de Noordzee en soms valt hier een klein beetje regen uit. De
middagtemperatuur komt uit rond 18 graden.

Het is overwegend bewolkt en af en toe valt wat regen. Vanmiddag wordt het in het zuidwesten en westen van het land droog en komt de zon af en toe tevoorschijn. Het noorden en oosten houden veel bewolking en af en toe lichte regen of motregen. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige, noordwestenwind en het wordt maximaal 16 to 19 graden.

Vanavond wordt het overal droog en breiden opklaringen zich verder uit. Voor in het zuidwesten verloopt de avond ronduit zonnig. In de nacht neemt de bewolking weer toe. Het wordt niet kouder dan 10 graden.

Morgen start het weer overwegend bewolkt met plaatselijk wat regen. In de middag zien we eenzelfde verdeling als vandaag: het noorden en oosten houden veel wolken en kans op lichte regen of motregen, maar de zuidwestelijke helft van het land mag droog weer met zonnige momenten verwachten. In het noorden en oosten wordt het maximaal 19 graden. Met meer zon kan het in het zuidwesten lokaal 21 graden worden.

Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog. Net als vandaag en morgen is er de zon het meest aanwezig in de westelijke kustprovincies. De wind zit nog altijd in de noordwesthoek en de maxima komen uit tussen 18 graden op de Wadden en 22 in het zuiden.

De eerste dagen van volgende week zet dit weertype met soms zon, veel bewolking en af en toe lichte regen door. De maxima liggen daarbij rond 20 graden. Later in de week lijkt de kans groot dat het iets warmer wordt; 21-24 graden. Wel blijft het wisselvallig.

bron : Weeronline.nl