Zon en wolkenvelden

Vandaag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. De meeste bewolking
trekt over het noordoosten. Morgen vrij zonnig in het zuiden. In het
noordoosten opnieuw bewolkt en een kleine kans op een bui. Dinsdag kan
op meer plaatsen een beetje regen vallen.

Vanochtend schijnt in het zuiden van het land de zon. Over het noorden trekken wolkenvelden en een paar lokale buien. Later in de ochtend ook in het zuidwesten kans op wolkenvelden.

Vanmiddag wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af. De kustgebieden hebben te maken met wolkenvelden van zee en het wordt 18 graden in het noorden en 22 in het zuiden. Daarbij staat een meest matige noordwestenwind.

Vanavond lost de bewolking voor een deel op en schijnt wat vaker de zon. Komende nacht zijn er heldere perioden en de temperatuur daalt naar een graad of 9.

Morgen zijn er zonnige perioden, velden hoge bewolking en een paar stapelwolken. Over het noordoosten trekt meer bewolking met in de middag kans op een licht buitje. Met 19 tot 24 graden is het net wat warmer dan vandaag.

Tijdens de aftrap van Nederland-Chili is het overwegend droog met weinig wind. Wie buiten de wedstrijd gaat volgen moet met het plaatsen van de televisie rekening houden dat de zon nog een tijd schijnt. Met de zon in de rug wordt het beeld donkerder, maar tegen de zon in kijken is ook niet fijn. De temperatuur ligt daarbij tussen 18 en 20 graden. Waarschijnlijk blijft het noordoosten te maken houden met wolkenvelden en daarbij is een kleine kans op een bui. Het is daar ook net wat frisser.

Dinsdag trekken vanuit het noorden veel wolkenvelden over het land en plaatselijk kan het een beetje regenen. In de (vroege) ochtend schijnt in het zuiden nog even de zon. In de loop van de middag breekt de bewolking en komt de zon af en toe tevoorschijn. Het wordt 17 graden in het noorden, 19 in de Randstad en lokaal 22 graden in Limburg.

Woensdag en donderdag blijft het op de meeste plaatsen weer droog, met wolkenvelden en zo nu en dan zon. De dagen daarna wordt het wisselvalliger met vaker regen.

bron : Weeronline.nl