Flinke zonnige perioden

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden en wolkenvelden. In het
noordoosten veel wolkenvelden, maar wel overwegend droog. Bij weinig
wind wordt het 18 tot 23 graden. Morgen meer bewolking met kans op
regen. Daarna tijdelijk weer wat droger.

Vanochtend schijnt op veel plaatsen de zon. Alleen over de noordoostelijke provincies trekken wolkenvelden en heel lokaal valt een spatje regen.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden met velden sluierbewolking en een paar stapelwolken. Het noordoosten heeft nog steeds te maken met wolkenvelden, maar de kans op een bui in klein.

Er staat weinig wind en de temperatuur stijgt naar 18 graden op de Wadden tot 23 in het zuiden van het land.
Vanavond blijft het noordoosten te maken houden met wolkenvelden. Op veel andere plaatsen kan Nederland – Chili in de zon gekeken worden.

Morgen is het in het noorden bewolkt en kan het van tijd tot tijd licht regenen. In het midden en zuiden schijnt eerst nog de zon en verschijnen vanuit het noorden steeds meer wolkenvelden. In de middag komen verspreid over het land enkele buien voor. Er is dan vrij veel bewolking met soms wat zon. Bij een matige noordwestenwind wordt het 17 graden op de Wadden, 20 in het binnenland en lokaal 23 graden in het zuiden.

Woensdag blijft de neerslag beperkt tot een enkele bui in het (noord)oosten. Er is dan vrij veel bewolking met af en toe zon. Aan het eind van de middag en in de avond breekt vanuit het noordwesten de zon vaker door. De noordenwind is aan de frisse kant waardoor de middagtemperatuur veelal op 18 of 19 graden uit komt.

Donderdag krijgen we er weer een paar graden bij. De dag verloopt wisselend bewolkt met in het noordoosten nog steeds een kleine kans op een bui.

De dagen daarna neemt de kans op buien toe en verschilt de hoeveelheid zon per dag.

bron : Weeronline.nl