Helmonds kruispunt is melkkoe voor de staat

Foto:

De nieuwe flitspalen op de kruising van Oostende en Julianalaan zijn een ware melkkoe voor de gemeente Helmond. Tientallen automobilisten hebben hier al een bekeuring ontvangen voor door het rood rijden.

Het zit zo, de automobilisten komen aangereden en rijden door groen licht, maar moeten stoppen voor het silstaande afslaande verkeer. Op dat moment is de automobilist al voorbij het verkeerlicht en dus netjes door groen gereden, de stilstaande auto’s gaan uiteindelijk rijden en zo dus ook de automobilist die door groen is gereden maar nog even moest wachten op de andere weggebruikers. Op het moment dat de automobilist wegrijdt registreerd de zogenaamde “lus” dat, en de flitspaal denk dat er door rood gereden is, resultaat … boete voor de rood licht rijden รก 237 euro.

Op facebook zijn al diverse foto’s voorbij gekomen van mensen die zo’n bekeuring op de deurmat hebben zien vallen.

Bezwaar aantekenen…
De gegevens vind je rechtsboven op de brief die je van het CJIB hebt ontvangen.
[email protected]
Zodra je een ontvangstbevestiging hebt gehad ben je opgenomen in de lijst en zullen ze je vervolgens per mail op de hoogte houden van de stand van zaken. Zodra duidelijk is op welke manier ze deze zaak gaan aanpakken en wat de kosten daarvan zouden zijn laten ze je dit weten en kun je nog altijd besluiten om wel of niet mee te doen. (tot en met het kantonrechterberoep kost het in elk geval 10 euro per bekeuring).

maps-oostende