Het mooie weer is weer in aantocht

Vandaag heeft een groot deel van het land met buien te maken. Lokaal
komt onweer voor en is kans op wateroverlast. Ook morgen worden nog
buien verwacht. Daarna breekt een droge periode aan met oplopende
temperaturen.

Vanmiddag komen vooral buien voor in de zuidoostelijke helft van het land. Hierbij is kans op onweer en plaatselijke wateroverlast. In de (westelijke) kustprovincies is het overwegend droog en vrij zonnig. Het wordt maximaal 19 graden bij een matige noordwestenwind.

Vanavond trekken de buien naar het zuidoosten weg. Het duurt tot middernacht voordat ook Limburg van de buien af is. Het kustgebied maakt vanavond kans op een enkel buitje van zee. Vannacht is het op de meeste plaatsen droog en het koelt af tot een graad of 11.

Morgen zijn er perioden met zon, maar ontstaan ook fikse stapelwolken die in het noorden, midden en oosten van het land uit kunnen groeien tot buien. De westelijke kustgebieden hebben de meeste zonneschijn. Het wordt 18 graden op de Wadden tot lokaal 21 in het zuiden bij een matige noordwestenwind.

Dinsdag wordt een droge dag met veel zon. Echt warm wordt het niet doordat de wind uit het noorden waait, maar met 19-23 graden is het best aangenaam.

Woensdag komt hier nog een paar graden bij en kan het in het zuid(oost)en lokaal 25 graden worden. De dagen daarna wordt op grotere schaal de 25 gradengrens overschreden. Wel neemt vanaf vrijdag de kans op een bui weer toe.

bron : Weeronline.nl