Minder buien en meer zon

Vandaag komen enkele buien voor en blijft de temperatuur op veel plekken
onder de 20 graden steken. Morgen zijn er minder buien, is er meer zon
en wordt het al een graadje warmer. De rest van de week ziet er vrij
zomers uit met zonneschijn en maxima die oplopen tot boven 25 graden.

Er trekken buien van noordwest naar zuidoost over het land. De buien nemen langzaam in aantal en activiteit af en in het westen komt steeds meer ruimte voor de zon. Het wordt 18 graden op de Wadden tot 21 in het zuiden van het land bij een matige noordwestenwind.

Vanavond is het op veel plekken zonnig. In de nacht is in de noordelijke kustgebieden kans op een buitje. In de rest van het land zijn er brede opklaringen en het koelt af tot circa 7 graden.

Morgen kan in het noordoosten nog een enkel buitje voorkomen. De rest van het land heeft droog weer met veel zonneschijn. Bij een matige noordenwind komt de maximumtemperatuur uit op 18 graden in het noorden tot 22 lokaal in het zuiden van het land.

Woensdag is er veel zon en weinig wind. Hierdoor komt de temperatuur wat hoger uit dan vandaag en morgen; het wordt 20 graden in Friesland tot lokaal 24 in Noord-Brabant en Limburg.

Donderdag wordt een echte zomerse dag met op veel plekken 25 graden of nog iets meer. Daarbij schijnt de zon regelmatig en is de neerslagkans nog klein.

Vrijdag neemt de kans op buien toe. Met voldoende zon wordt het opnieuw (ruim) 25 graden, maar als de buien al vroeg van de partij zijn komt de temperatuur een stukje lager uit.

Het weekend ziet er buiig uit en de kans is groot dat de temperatuur terugzakt naar ‘normale waarden voor begin juli’. Dat wil zeggen: maxima rond 22 graden en minima van een graad of 13.

bron : Weeronline.nl