1 jaar lang gratis parkeren voor 18 prijswinnaars

Foto:

Op de parkeerplaatsen en in de parkeergarages in het centrum van Helmond
geldt betaald parkeren. Tot 1 juli 2015 hoeven de 18 prijswinnaars van
Gepast Parkeren zich daar niet aan te houden. Zij kunnen een jaar lang
gratis parkeren in het centrum van Helmond.

Op woensdag 2 juli overhandigde Erik de Vries, wethouder Verkeer en Vervoer, de prijs aan 3 van de 18 winnaars. Dit zijn Anne van der Linden, Petra Sleegers en Hans van de Velden, van wie de prijs werd opgehaald door zijn vrouw.

In mei win je allebei

De winnaars van een jaar lang gratis parkeren hebben meegedaan met de actie ‘In mei win je allebei’. Mensen die al lid waren van Gepast Parkeren, konden in die maand iemand anders stimuleren om ook lid te worden. Zo maakten zij allebei kans op een jaar lang gratis parkeren in het centrum van Helmond. Ook mensen die zich in mei aanmeldden als nieuw lid, maakten kans op deze prijs. In totaal zijn er 18 winnaars: 6 die al lid waren, 6 die namens hen lid zijn geworden en 6 die zich zelf als nieuw lid hebben aangemeld.

Meer dan 9.000 leden

Het parkeersysteem Gepast Parkeren is op 1 november 2012 ingevoerd in Helmond als alternatief voor gewoon betalen bij de betaalautomaat. Inmiddels zijn meer dan 9.000 mensen lid van Gepast Parkeren in Helmond. Zij kunnen makkelijk en voordelig parkeren in het centrum en bij het Elkerliek ziekenhuis.

Voordelen

De voordelen van Gepast Parkeren zijn:

  • € 1,50 per uur i.p.v. € 2,00 in de parkeergarages Boscotondo, City en Doorneind
  • In deze parkeergarages is van maandag tot en met donderdag (tot 17.00 uur) het parkeren tijdens het tweede uur gratis
  • Na sluitingstijd van de winkels betaal je in deze garages slechts één uur voor een hele avond parkeren
  • Op straat kun je na afloop betalen, je betaalt dus nooit meer dan de tijd dat je parkeert en je riskeert geen boete als je wat later terug bij de auto bent
  • Nooit meer zoeken naar kleingeld, want je checkt in en uit met de parkeerpas van Gepast Parkeren of met je mobiele telefoon (door te bellen, sms’en of via een app)
  • Parkeren met 20% korting bij het Elkerliek ziekenhuis

Aanmelden

Mensen die ook willen profiteren van de voordelen en het gemak van Gepast Parkeren, kunnen zich aanmelden via de website parkerenhelmond.nl. De parkeerpas wordt dan binnen enkele dagen thuisgestuurd. Op de website is ook te vinden hoe het parkeersysteem werkt.

Nieuwe paslezers

Om Gepast Parkeren op nog meer plekken in het centrum van de stad mogelijk te maken, zijn er 7 nieuwe paslezers geplaatst. Dit is het geval bij de volgende parkeerplaatsen: Kanaaldijk NO (bij het Obragas-terrein), Kanaaldijk NO (bij Keyserinnedael), Kluissstraat, Sobrietasplein (bij de Action), Stationsplein, Weg op den Heuvel – hier vond de prijsuitreiking plaats – en de Wilhelminalaan. Bij de paslezer kan in- en uitgecheckt worden met de parkeerpas van Gepast Parkeren.

bron : Helmond.nl