Helmond Sport buurt League doet klusjes in wijk

Foto:

Verschillende teams van de Helmond Sport Buurt League hebben afgelopen weken de handen uit de mouwen gestoken voor hun wijk door middel van buurtbijdragen. Zo knapte team Dierdonk bloembakken op in het kader van ‘jongeren maken de wijk mooier’ en hielp Noord 2 mee tijdens ‘De Kunstroute’, een evenement in hun wijk.“Het geeft een goed gevoel” Afgelopen week heeft ook het team van Noord 1 een buurtbijdrage geleverd. Onder begeleiding van de bloemist uit de wijk, Tini Roelofs, zijn diverse bloembakken opgeknapt en voorzien van nieuwe bloemen en potgrond.

“Je ziet hier het resultaat”, vertelt de 14-jarige Abdellah uit de wijk Helmond Noord trots. “De bloembakken zien er weer goed uit. Het geeft een goed gevoel dat onze wijk een mooi kleurtje krijgt door al die bloemen.” Coaches Hassan en Mohammed (LEV groep) van het team, kwamen in overleg met de wijkraad Noord op het idee om de bloembakken aan te pakken. De teamleden reageerden enthousiast. “We vinden vooral het voetballen van de Helmond Sport Buurt League erg leuk”, legt Abdellah uit. “Maar dat we dit doen is ook goed.” De komende weken zal het team zich ontfermen over de planten, door het geven van water.

Buurtbijdragen
De Helmond Sport Buurt League is een spannende straatvoetbalcompetitie die niet alleen draait om de sportieve prestaties van het team maar ook om de maatschappelijke doelen. In de vorm van buurtbijdragen verdienen de deelnemers juist de belangrijkste punten. Ieder team zal minimaal drie buurtbijdragen uitvoeren. Er doen acht teams mee aan de Helmond Sport Buurt League, afkomstig uit zeven wijken (Stiphout-Warande, Dierdonk, Rijpelberg, West, Oost, Binnenstad en Noord 2x). De Helmond Sport Buurt League is dit jaar voor het eerst van start gegaan.

Bron : Helmond Sport