Zomerse temperaturen

Twee dagen hebben we te maken met een zomers warm intermezzo. Droog,
zonnig en middagtemperaturen van rond 25 graden: ideaal weer voor
strand, barbecue en terras! Morgen kunnen we nog wat hogere temperaturen
verwachten en ook dan blijft het overdag droog en zonnig. Later op de
dag is dan wel een onweersbui mogelijk.

Vanochtend trekt de voorste begrenzing van de warme lucht over het land. Een warmtefront doet vooral in de noordelijke helft van het land de zon regelmatig schuil gaan achter wolkenvelden. Regen valt niet uit de bewolking en geleidelijk wordt het vanuit het zuidwesten volop zonnig.

Vanmiddag is er amper een wolkje aan de lucht. En door de volop schijnende zon stijgt de temperatuur naar 22 graden op de Waddeneilanden en 24 tot 28 graden op het vasteland. Deze zomerse temperaturen gaan gepaard met een matige zuidwestenwind.

Vanavond kunnen we een mooie zomeravond verwachten. Het blijft lang zonnig – de zon gaat vandaag pas rond 22:00 uur onder – en de temperatuur blijft vooral in het binnenland nog lang boven 20 graden. Een mooie avond voor buitenactiviteiten, terras of barbecue.

Morgen verlopen vooral de ochtend en middag zomers. De zon heeft het hoogste woord en een zwakke tot matige zuidenwind voert lucht aan met tropische trekjes. Op de Waddeneilanden ligt de temperatuur ’s middags rond 26 graden en de badplaatsen langs de westkust kunnen op 27 tot 29 graden rekenen. In het binnenland kan het 30 of zelfs 31 graden worden.

Later in de middag en ’s avonds kunnen enkele onweersbuien vanuit Frankrijk onze omgeving bereiken. De warme lucht blijft echter in de nacht naar zaterdag nog aanwezig en met minima rond 17 graden kunnen we wel spreken van een zwoele nacht.

Zaterdag maken neerslagstoringen een eind aan het zomerweer. In de loop van de ochtend neemt de bewolking toe en gaat het vanuit het westen regenen. Mogelijk wordt de neerslag later op de dag meer buiig van karakter en kan er ook onweer bij voorkomen. De middagtemperatuur komt uit op circa 23 graden.

Zondag maakt vooral het westen kans op droog en vrij zonnig weer. De neerslagzone wordt dan boven het westen van Duitsland verwacht, waardoor grote delen van Nederland zich in koele, maar wel droge lucht bevinden. De maxima komen uit op ongeveer 22 graden.

Na het weekend blijft de buienkans vrij groot. De storingen die de neerslagactiviteit veroorzaken blijven de eerste dagen in onze omgeving aanwezig. Het is dan ’s middags circa 20 graden.

bron : Weeronline.nl