Markt, wegafsluitingen en parkeren tijdens de kermis

Foto:

De zomerkermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 11 tot en met
woensdag 16 juli. De attracties staan op de Markt, Ameidewal,
Watermolenwal en Speelhuisplein en duurt elke dag tot 01.00 uur.

De Helmondse kermis is betaalbaar volksvermaak met € 1,00 voor alle kinderzaken en € 2,00 voor de andere attracties, met uitzondering van de Booster Mach 5 en de Haunted Castle (spookhuis). Elke dag is er wel iets speciaals te doen op de kermis. Zo wordt op dinsdagavond om 23.00 uur een groot vuurwerk afgeschoten vanaf het park op het voormalige Obragas-terrein.

Prijsvraag

Onder de titel ‘Jouw Helmonds kermisgevoel’ wordt een fotowedstrijd georganiseerd waarbij drie prijzen gewonnen kunnen worden in de vorm van vrijkaarten voor de kermisattracties. Op de Facebook-pagina van gemeente Helmond staat precies hoe de foto’s ingezonden kunnen worden. Inzenden kan tot en met woensdag 9 juli. De makers van de 3 foto’s met de meeste ‘likes’ krijgen een prijs. Donderdag 10 juli worden -eveneens via facebook- de prijswinnaars bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 11 juli om 19.00 uur tijdens de officiële opening van de kermis op het podium op het Speelhuisplein.

Lees [HIER] De muziekale planning tijdens de kermis

Wegafsluitingen

Van maandag 7 tot en met donderdag 17 juli zijn het einde van de Noord Koninginnewal, Ameidewal en de Watermolenwal afgesloten voor het verkeer. De City parkeergarage is alleen bereikbaar via de Torenstraat.

Parkeren

Op de parkeerplaatsen en -terreinen op straat gelden de normale betaaltijden. Op parkeerterrein Ameidewal kan tijdens de kermis niet worden geparkeerd. De bewaakte parkeergarages Doorneind en City zijn tijdens de kermisdagen extra lang open, evenals de bewaakte fietsenstallingen Doorneind en Speelhuisplein.Voor parkeergarage Boscotondo en de fietsenstalling Kasteel Traverse (Parkweg) gelden de normale openingstijden. In alle parkeergarages en fietsenstallingen gelden de normale tarieven.

Markten

De woensdagmarkten van 9 en 16 juli verhuizen naar de Ameidewal. De zaterdagmarkt van 12 juli wordt verplaatst naar de Noord Koninginnewal. De kramen worden opgesteld tussen Molenstraat en Kluisstraat. De bloemenkramen staan dan in de Kerkstraat. Op zaterdag 12 juli is de Noord Koninginnewal afgesloten vanaf de Kasteeltraverse. Ook geldt daar dan een parkeerverbod van 03.00 tot 19.00 uur.