Minder regen en meer zon

Vandaag kunnen we genieten van een overwegend droge, rustig en vrij
zonnige zomerdag. Morgen overheerst de bewolking, is het vrij fris en
kan het vooral in het oosten regenen. Ook de wind krijgt deze dagen een
prominentere rol in het weerbeeld. Richting weekend wordt het weer wat
warmer.

Voor vandaag staat een dag met rustig zomerweer te wachten. Op de meeste plaatsen breekt de zon goed door. De middagtemperatuur varieert tussen 20 en 24 graden. Samen met weinig wind wordt het dus een aangename dag. Later op de dag ontstaan meerdere stapelwolken en is er lokaal kans op een buitje.

Dinsdag verdwijnt de zon naar de achtergrond en vooral de oostelijke helft van het land krijgt met regen van doen. Ook de wind laat van zich horen en wakkert aan naar een matige noord(west)enwind in het binnenland en tot een (vrij) krachtige in het noordelijk kustgebied. Met 18-20 graden wordt het daarbij beduidend minder warm.

Voor de woensdag staat opnieuw wat regen op het programma. De noordwestelijke wind waait (vrij) krachtig tot mogelijk hard in de kustgebieden, maar landinwaarts is het een stuk minder windrijk. Bewolking overheerst het weerbeeld en zonnestralen zijn schaars. Met een graad of 18 is het voor de tijd van het jaar behoorlijk fris.

Richting het weekend wordt het weer warmer en komt de zon weer wat vaker tevoorschijn. Toch blijft de kans op (onweers)buien bestaan. Stabiel zomerweer zit er dus niet in.

bron : Weeronline.nl