Wegwerkzaamheden aan A50 zorgen voor meer verkeer in Helmond

Van vrijdag 11 tot en met maandag 28 juli voert Rijkswaterstaat
wegwerkzaamheden uit op de A50 tussen Eindhoven en Veghel. Deze snelweg
is hierdoor afgesloten, eerst richting Oss/Nijmegen en daarna richting
Eindhoven.

Door de wegafsluiting, zal het in Helmond drukker worden op de wegen. Enkele omleidingsroutes lopen namelijk door en langs de stad.

Langere reistijd

Onder andere de N279 (Wolfsputterbaan) en de A270/N270 (Europaweg-Kasteel Traverse-Deurneseweg) worden als omleidingsroutes gebruikt. Verkeer tussen Eindhoven en Veghel en andersom zal omrijden via deze routes. Ook op andere wegen in Helmond kan het tijdelijk drukker zijn dan normaal. Houd u rekening met extra drukte en mogelijk daardoor een langere reistijd.

Werkzaamheden Europaweg

Momenteel wordt er gewerkt aan de N270/Europaweg. Op vrijdag 18 juli zijn deze wegwerkzaamheden grotendeels klaar. Vanaf dan zijn er op het grootste gedeelte van deze weg in beide richtingen weer twee rijstroken open voor het verkeer. In de eerste week van de werkzaamheden aan de A50 is dat nog niet het geval. Dit kan leiden tot files en daarmee extra reistijd voor weggebruikers. De verkeerslichten worden anders afgesteld, om daarmee de grotere drukte op de weg beter te kunnen verwerken. Bovendien voert Rijkswaterstaat de werkzaamheden aan de A50 bewust uit in de zomerperiode, omdat het dan rustiger is op de weg.

Werkzaamheden A50

Op de snelweg A50 laat Rijkswaterstaat het asfalt en de voegovergangen vervangen. Ook wordt de J.J. Ewellbrug over de Zuid-Willemsvaart bij Veghel met een meter verhoogd.  Door de verhoging van deze brug, kunnen schepen via het kanaal meer vracht vervoeren. In plaats van 2 lagen containers kunnen er dan 3 lagen containers vervoerd worden. Een schip met 3 lagen containers haalt ongeveer 100 vrachtwagens van de weg.

Hieronder een filmpje waar uitleg gegeven wordt over de werkzaamheden die gaan plaatsvinden.

http://www.youtube.com/watch?v=Z2KCs-osdS4

Wegafsluitingen A50

De wegafsluitingen op de A50 zijn als volgt:

  • Vrijdag 11 juli 23.00 uur tot zaterdag 19 juli 23.00 uur: A50 dicht van knooppunt Ekkersrijt tot afrit 11 Veghel in de richting Oss/Nijmegen
  • Zaterdag 19 juli 23.00 uur tot maandag 28 juli 05.00 uur: A50 dicht van oprit 11 Veghel tot knooppunt Ekkersrijt in de richting Eindhoven

Meer informatie