Na regen komt zonneschijn

Warme lucht stroomt vandaag vanuit het noordoosten het land in. Dit
levert bewolking en regen op, maar na vandaag is het een stuk warmer.
Morgen wordt het in grote delen van het land meer dan 25 graden. Daarbij
kunnen wel lokaal onweersbuien ontstaan.

Het is vanochtend onstuimig en regenachtig met aan de kust soms een harde noordwestenwind, windkracht 7. In het binnenland waait het matig tot vrij krachtig.

Vanmiddag maakt het regengebied vanuit het noordoosten plaats voor afwisselend buien en zonnige momenten. De buien kunnen in de noordoostelijke helft van het land gepaard gaan met onweer.

De middagtemperatuur komt in een groot deel van het land uit rond 18 graden. In het noordoosten stroomt als eerste warme lucht binnen en kan de temperatuur eind van de middag oplopen tot 23 graden.

Vanavond is het in het noorden en noordwesten droog. In het zuiden, midden en oosten van het land is kans op (onweers)buien. Doordat de aangevoerde lucht steeds warmer wordt, koelt het nauwelijks af. In de nacht wordt het overal droog en de minimumtemperatuur ligt rond 16 graden.

Morgen schijnt de zon regelmatig. Bij een matige noordoostenwind warmt de lucht flink op. Het wordt 23 graden op de Wadden tot lokaal 28 in het zuidoosten van het land. Daarbij ontstaan flinke stapelwolken die in de namiddag en avond vooral in de zuidoostelijke helft van het land kunnen uitgroeien tot regen- en onweersbuien.

Vrijdag en zaterdag worden ook zonrijke dagen met maxima rond 25 graden en in het binnenland kans op een enkele onweersbui. Zondag zijn de buien waarschijnlijk talrijker en daardoor blijft de temperatuur rond 22 graden steken.

Begin volgende week zit de temperatuur in een kleine dip met maxima rond 20 graden, maar later in de week lijkt het weer wat warmer te worden. De kans op buien blijft wel aanwezig.

bron : Weeronline.nl