Aanvragen van parkeervergunning of abonnement kan voortaan online

Foto:

Heeft u een parkeervergunning nodig? Of wilt u een abonnement aanvragen
voor een van de parkeergarages of een daarvoor aangewezen parkeerplaats?
Dan kunt u dat voortaan handig en snel regelen via deze website.

Voorheen moest u voor het aanvragen van een parkeervergunning of een –abonnement een schriftelijk formulier invullen en met de post opsturen naar de gemeente. Dat is nu verleden tijd. U kunt het nu volledig digitaal regelen.

Digitaal Loket

U kunt het parkeerabonnement of -vergunning aanvragen in het Digtiaal Loket, via de link hieronder. Allereerst vindt u informatei over de locaties waar u een parkeervergunning of -abonnement kunt afsluiten, bijvoorbeeld in de parkeergarages Boscotondo, City of Doorneind of op straat. Onder de knop ‘Aanvragen / afspraak’ kunt u de vergunning of het abonnement aanvragen.

Inloggen met DigiD

Om de parkeervergunning of het parkeerabonnement te kunnen aanvragen, heeft u uw DigiD nodig. Zorg er dus voor dat u die bij de hand hebt. DigiD wordt gebruikt om er zeker van te zijn dan u degene bent die de vergunning of het abonnement aanvraagt. Dit voorkomt dat iemand anders een vergunning of abonnement op uw naam zou kunnen aanvragen.

Vragen?

Binnenkort wordt het ook mogelijk om een parkeerontheffing aan te vragen via de website. Daarvoor moeten eerst nog wat zaken geregeld worden. Heeft u vragen over het online aanvragen van een parkeervergunning of –abonnement, kijk dan in het Digitaal Loket. Kunt u het antwoord daar niet vinden, dan kunt u bellen met tel. 14 0492.

bron : Helmond.nl