De echte zomer laat nog op zich wachten

Volop zomer kunnen we het niet noemen, maar de temperatuur ligt komende
tijd overal boven 20 graden. Vandaag zien we vooral in het noorden de
zon, in het midden en zuiden is meer bewolking en later vandaag kans op
een lokale (onweers)bui. Morgen trekken meer buien over, maar vanaf
maandag wordt het droog en vrij zonnig zomerweer.

Vanmiddag blijft het zuiden van het land last houden van lage bewolking. Elders in het land zijn er zonnige perioden die worden afgewisseld door stapelwolken. In de zuidelijke helft van het land kunnen deze stapelwolken lokaal uitgroeien tot een regen- of onweersbui.

Bij weinig wind wordt het maximaal 20 graden in het uiterste zuiden en 25 graden in het oosten en noordoosten.

Vanavond blijft de kans op enkele (onweers)buien in het midden en zuiden aanwezig. In de nacht neemt de kans op buien vanuit het westen overal toe. Het koelt af naar 15 graden.

Morgen passeert een storing vanuit het westen ons land. Dit levert een overwegend bewolkte dag op met in het hele land buien. De temperatuur doet met 20 graden in het zuidwesten tot 23 in het oosten een stapje terug.

Na het weekend breidt een hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan richting ons land uit. De kans op een bui is daardoor zeer klein en over het algemeen zal de zon regelmatig te zien zijn. Op maandag ligt de middagtemperatuur rond 20 graden, maar in de loop van de week loopt deze weer op tot zomerse waarden van 25 graden of meer. Richting volgend weekend neemt de kans op een bui weer toe.

bron : Weeronline.nl