Wisselvallig 

Vanmiddag is het bewolkt en op veel plekken buiig. Morgen komt nog een
aantal buien voor, maar daarna zet een weersverbetering in. Een
hogedrukgebied weet zich dan op te bouwen boven onze omgeving en vanaf
woensdag is het in het binnenland weer zomers warm.

Vanmiddag is het bewolkt en in het zuiden komen buien voor. Later ontstaan ook elders buien en vooral in het oosten van het land is daarbij kans op onweer. Eind van de middag wordt komt er in de kustgebieden wat ruimte voor de zon. Het wordt, tussen de buien door, circa 21 graden en er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Vanavond neemt de buiigheid ook in het binnenland af, maar in de nacht is toch nog een enkele bui mogelijk. Er blijft veel bewolking aanwezig en het wordt niet kouder dan 15 graden.

Morgen is het wisselend bewolkt en vooral in het binnenland ontstaan nog enkele buien. In de middag wordt het in het westen droog en breekt de zon door. Bij een meest matige westenwind wordt het 20 graden aan zee tot lokaal 23 in het binnenland. Morgenavond klaart het ook in het binnenland op. In de nacht naar dinsdag is het droog en koelt het af tot ongeveer 14 graden.

Dinsdag passeert een storing van west naar oost ons land. Heel actief is deze storing niet, waardoor het qua neerslag wel mee zal vallen. Wel heeft de zon het grote delen van de dag moeilijk. Het wordt circa 23 graden bij een matige zuidwestenwind.

Woensdag komt er meer ruimte voor de zon en wordt het een paar graden warmer. In het binnenland wordt het 25-27 graden, aan zee en in het noorden wordt het 22-24 graden.

Donderdag wordt in vrijwel het hele land een zomerse dag met maxima boven de 25 graden. Mogelijk weet het kwik in het (zuid)oosten lokaal zelfs 30 graden te bereiken.

Ook vrijdag wordt het behoorlijk heet. Later op de dag, of in het weekend, volgen stevige onweersbuien.

bron : Weeronline.nl