Renovatie gestart bij Helmondse Atletiek Club

Foto:

Vandaag is de renovatie van start gegaan bij de Atletiekbaan van HAC (Helmondse Atletiek Club), het sportpark aan de Molenven in Stiphout wordt helemaal vernieuwd.

Op dinsdag 8 juli is de aannemer, Nootenboom Sport B.V. uit Barendrecht, gestart met de werkzaamheden. Tijdens de eerste dagen is de oude kunststoftoplaag van het onderliggende asfalt gerold. Op deze asfaltlaag zou een nieuwe kunststoftoplaag aangebracht worden, maar uit onderzoek is gebleken dat het asfalt dusdanig slecht is, dat dat ook in zijn geheel vervangen moet worden. De oude asfaltlaag wordt nu dus eerst verwijderd en ingewisseld voor nieuw asfalt. Daarop komt dan vervolgens de nieuwe toplaag van kunststof.

Binnenterrein, verlichting en beregening

Ook het binnenterrein wordt volledig gerenoveerd. In dit gebied, dat aan de binnenkant van de baan ligt, vinden de technische nummer plaats, zoals discuswerpen, kogelstoten, hoogspringen, speerwerpen en polsstokhoogspringen. Het binnenterrein krijgt bovendien een andere indeling, die in overleg met de vereniging is gekozen. Ten slotte wordt de verlichting en de beregening vervangen, zodat atletiekvereniging HAC weer jaren vooruit kan.