Led en likje verf voor lichtmasten 

Foto:

Aan de Kasteel Traverse vindt onderhoud plaats aan de lichtmasten. De
masten worden geschilderd en de lichtarmaturen worden vervangen door
duurzame LED-units.

De nieuwe armaturen geven meer licht dan de oude. Het onderhoud gebeurt op het volledige gedeelte van de Kasteel Traverse, tussen de Boerhaavelaan en Burgemeester van Houtlaan. Aan de lichtmasten op de Traversebrug hoeft geen onderhoud te worden uitgevoerd, want die masten staan er nog maar een paar jaar.

Ritsen naar één rijstrook

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, staat er op de rechterrijstrook een hoogwerker, van waaruit gewerkt wordt. Het gaat om een zogenaamde rijdende afzetting, die zich verplaatst van de ene naar de andere lantaarnpaal. De weg hoeft dus niet te worden afgesloten, maar het verkeer zal ter plekke wel moeten ritsen naar één rijstrook. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden eind augustus klaar zijn.

Duurzame LED-units

De duurzame LED-units die geplaatst worden, zijn van hetzelfde type als bij de straatlantaarns aan de Grasbeemd op bedrijventerrein Hoogeind. Rechts ziet u een foto van de verlichting aan de Grasbeemd, waarvan de vorm van het armatuur vergelijkbaar is met de verlichting die aan de Kasteel Traverse komt.