Tropische temperaturen op komst

Vandaag is nog een dag met vrij veel bewolking en kans op een beetje
regen. Vanavond klaart het op en de volgende dagen verlopen droog en
flink zonnig. Daarbij wordt het steeds warmer en vrijdag wordt het 28-33
graden. Wel neemt vrijdagavond en in het weekend de kans op
onweersbuien toe.

In het oosten is de dag met zonneschijn begonnen, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe. Ook neemt de kans op een klein beetje regen toe vanuit het (noord)westen toe.

Vanmiddag kan plaatselijk nog lichte regen of motregen vallen, maar veel stelt het niet voor. Eind van de middag breekt vanuit het westen de zon weer door. Er staat een matige zuidwestenwind en het wordt 20 graden vlak aan zee tot lokaal 23 in het oosten van het land.

Vanavond is het overwegend droog met geleidelijk meer opklaringen. De temperatuur zakt naar een graad of 12.

Morgen wisselen zon en wolken elkaar af. Het binnenland heeft meer bewolking dan de kustgebieden. Het blijft overal droog en er staat maar weinig wind. De middagtemperatuur loopt op tot 22 graden op de Wadden en 25-26 graden in de zuidoostelijke helft van het land.

Donderdag wordt het volop zomerweer. De zon schijnt uitbundig en de temperatuur loopt op naar zomerse waarden. Langs de noordkust wordt het 25 graden, in het binnenland 29 graden. In het zuidoosten zou lokaal de tropische 30 graden kunnen worden gehaald.

Vrijdag wordt in grote delen van het land een tropische dag. In het noordwesten wordt het 28-30 graden, in de rest van het land 30-33 graden. Doordat er een matige wind uit het (zuid)oosten waait wordt het ook op de stranden zomers of tropisch warm. Eind van de dag neemt de kans op een lokale onweersbui toe, vooral in het zuidwesten van het land.

In het weekend neemt de kans op onweersbuien verder toe. Zaterdag wordt het nog (lokaal tropisch) warm. Zondag wordt de warme lucht waarschijnlijk verdreven.

bron : Weeronline.nl