Zondagmiddag is Caratmiddag

Foto:

Iedere
zondagmiddag van mei tot en met begin oktober vinden er op het Carat-Paviljoen,
in stadswandelpark de Warande, Carat-concerten plaats. Diverse muziekstijlen
passeren de revue van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek.De organisatie, Stichting Beheer Carat-Paviljoen ontving dit jaar meer dan honderd aanmeldingen van muziekverenigingen die graag een optreden willen verzorgen in de Carat-reeks. Op de meeste zondagen zullen daarom dan ook 3 optredens plaatsvinden, die elk ongeveer driekwartier duren. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is rond 15:00 uur afgelopen. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen, openbare toiletten en ongeveer 250 zitplaatsen aanwezig.

 

Programma zondag 27 juli 2014:

·         12.00 uur, Da Capo

Da Capo is een seniorenorkest en heeft als motto “blijf kwiek, maak muziek”. Ruim vijfentwintig muzikanten van 55 jaar en ouder komen eenmaal per week bijeen voor een repetitie. De meeste leden hebben jarenlange ervaring als muzikant, maar ook de mensen die in het verleden een muziekinstrument hebben bespeeld en het weer eens willen proberen zijn bij Da Capo van harte welkom. Door de ervaring is het orkest instaat om heel gevarieerde muziek te maken. Nagenoeg alle genres komen aan bod. Sinds de oprichting in 1999, staat het orkest onder leiding van de heer Willie van Bakel.
https://www.jnasten.nl/muziekvereniging/groepen/da-capo

 

·         13.00 uur, VTO Deurne

Midden jaren tachtig was er in Deurne behoefte aan een blaasorkest voor muzikanten die over voldoende vrije tijd beschikten om met veel elan uitvoeringen te verzorgen. De officiële oprichtingsdatum is 18 februari 1986. Het orkest telt 32 musicerende leden. Het VTO treedt op bij tal van gelegenheden. Voorbeelden hiervan zijn: medewerking aan o.a. de Fiets- en Wandelvierdaagse, Kioskconcerten voor goede doelen, optredens voor ouderen in de Nieuwenhof, KBO en voor de bewoners van Het Rijtven. Ook samenwerking met carnavalsgezelschappen hoort daarbij. http://www.vtodeurne.nl/index.php

 

·         14.00 uur, Troubadour Gerard van Kol

Op tien jarige leeftijd begon Gerard van Kol met accordeon spelen. Na enkele jaren kwam hij erachter dat hij drummen toch leuker vond en kocht een echte Slingerland. Op zijn 15e kwam hij terecht in zijn eerste orkest, The Remblin Four. De naam van de band veranderde na een tijdje in White Wheel. Na ongeveer 8 jaar wilden ze iets anders, er werd gekozen voor de muziekstijl country/ rock en voor een andere naam; The Canyon Drive Band. Er volgden een aantal bewogen en mooie jaren. Met 1 elpee, 4 singels, tv optredens en festivals in binnen en buitenland. Na de Canyon Drive Band ging hij weer terug naar dans en amusement en beleefde 10 mooie jaren in Erp bij de band Silverline.

troubadour
foto : Gerard van Kol / Troubadour

Na Silverline ging hij weer terug naar het begin. De gitarist van White Wheel (Hans Kuijpers) vroeg hem om te komen spelen bij De Brabanten, dat is inmiddels alweer zo’n 15 jaar geleden. In de laatste periode is hij ook zelf liedjes gaan schrijven in het Leissels dialect. In 1996 verscheen zijn eerste CD, Van Leissel. De CD is opgenomen met allemaal muzikanten waarmee hij vroeger muziek gemaakt heeft. In 2008 kwam zijn tweede CD, Van Leissel 2 uit. http://www.gerardvankol.net/