Van 25 tot 31 graden

De temperatuur is bezig aan een opmars richting tropische hitte op
zaterdag. Vandaag wordt het in het binnenland al zomers warm. Morgen
gebeurt dit op uitgebreide schaal. Wolken en zon wisselen elkaar af.
Vrijdag wordt het op verschillende plaatsen tropisch warm met 30 graden
of meer. De zon schijnt dan volop! In het weekend stijgt de kans op
onweer.

Vanochtend trekken vooral over het (zuid)oosten enkele wolkenvelden. Het waait niet of nauwelijks.

Vanmiddag zijn in het binnenland vrij veel stapelwolken aanwezig, die het de zon moeilijk maken. Een zeer plaatselijk buitje valt niet uit te sluiten, maar waarschijnlijk blijft het droog. In de kustgebieden schijnt de zon volop.

Het wordt 22 graden op de Wadden en 24 tot 27 graden in het binnenland. In de kustgebieden steekt vanmiddag waarschijnlijk een fris zeewindje op.

Vanavond lossen de stapelwolken op. Vannacht trekken vanuit het westen enkele velden hoge bewolking over. De temperatuur daalt naar een graad of 14. Bij weinig wind kan lokaal weer een mistbank ontstaan.

Morgen is er een mix van wolkenvelden, losse stapelwolken en zonnige perioden. De kans op een bui is klein, maar in het oosten niet geheel uitgesloten. Het wordt zomers warm met maxima van 25 graden in Amsterdam tot 28 graden in Maastricht.

In het noordwesten en op de westelijke stranden blijft de middagtemperatuur steken beneden de zomerse 25 graden. Op de stranden wordt bovendien opnieuw zeewind verwacht die de temperatuur zal drukken.

Vrijdag wordt een fantastische zomerdag, al zal het voor menig wandelaar van de Vierdaagse te veel van het goede zijn. De temperatuur loopt op naar 25-29 graden in de noordelijke provincies en 29 tot 31 graden in het midden en zuiden van het land. De zon schijnt daarbij uitbundig. Er trekt alleen wat sluierbewolking over en er staat een zwakke tot matige oostenwind.

Zaterdag hebben we te maken met tropische hitte. Lokaal kan het in het zuidoosten dan 34 graden worden! Er is waarschijnlijk vrij veel ruimte voor de zon, maar er zit een addertje onder het gras. Vanuit het zuiden komen wolkenvelden opzetten en neemt de onweersdreiging gedurende de dag toe. Of het echt tot onweer komt is nu nog niet aan te geven.

Zondag verdrijven regen- en onweersbuien de hitte. Daarna is de kans groot op een zomers weertype met maxima rond 25 graden, flink wat zon en elke dag een kleine kans op een bui.

bron : Weeronline.nl