Terras, bbq of heerlijk naar het strand

Foto:

Met maxima in vrijwel het hele land boven 25 graden wordt het vandaag
weer iets warmer dan gisteren. Mogelijk zit er in het zuidoosten lokaal
al een dertiger in. Morgen en zaterdag krijgen we in vrijwel het hele
land te maken tropische temperaturen van 30 graden en meer. Zondag
lijken onweersbuien de hitte te verdrijven, maar de zomerse warmte
blijft.

Wolkenvelden trekken van west naar oost over het land en zeer plaatselijk valt een buitje. In de loop van de ochtend trekken de meeste wolkenvelden naar het oosten weg en komt de zon regelmatig tevoorschijn.

Vanmiddag ontstaan in het binnenland stapelwolken. Waarschijnlijk blijft het droog, maar een zeer plaatselijke bui valt in het oosten niet geheel uit te sluiten. De westelijke helft van het land kan rekenen op veel zonneschijn.

Het wordt in het Waddengebied en op de westelijke Noordzeestranden 22-24 graden. Zomerse temperaturen worden langs de kust waarschijnlijk niet gehaald, omdat er een zeewind waait. Landinwaarts wordt het 25 tot 28 graden en in het Brabant en Limburg kan het lokaal zelfs 29 of 30 graden worden.

Vanavond is het vrij helder en blijft het lang aangenaam warm. Tot zonsondergang ligt de temperatuur op de meeste plaatsen boven 20 graden. Prima weer voor BBQ en terras!

Morgen schijnt de zon uitbundig en soms trekken flarden sluierbewolking over. Een zwakke tot matige zuidoostenwind voert warme lucht aan. Het wordt 30 graden in Flevoland tot 33 en lokaal mogelijk 34 graden in het zuiden. Daarmee wordt het ook in De Bilt 30 graden en beleven we de eerste officiƫle tropische dag van het jaar! In het noordwesten van het land is het met 26-29 graden eveneens zeer warm.

Voor Vierdaagselopers loert morgen het gevaar van hittestress! De nacht van vrijdag op zaterdag wordt een echte plaknacht. In steden daalt de temperatuur waarschijnlijk niet beneden 20 graden.

Zaterdag wijst de thermometer nog wat hogere waarden aan dan vrijdag. Zelfs op de Waddeneilanden kan de tropische 30 graden worden behaald. De rest van het land kan rekenen op temperaturen rond 33 graden. Dit betekent dat het lokaal 34 graden kan worden.

Er is in het noordoosten veel ruimte voor de zon. Over de zuidwestelijke helft van het land trekken hoge wolkenvelden, waardoor de zon waterig zal schijnen. In de avond kunnen de wolkenvelden ook het noordoosten bereiken en stijgt vanuit het zuidwesten de kans op een lokale onweersbui.

Zondag staat de dag waarschijnlijk in het teken van regen- en onweersbuien. Hoewel bewolking en buien ervoor zorgen dat het niet meer tropisch warm wordt, zal het met 24 tot 28 graden erg broeierig aanvoelen.

Na het weekend blijft de zomer stevig in het zadel. We houden zomerse temperaturen van 25 graden of meer. Er is veel ruimte voor de zon, maar mogelijk komt het ook af en toe tot een onweersbui.

bron : Weeronline.nl