Programma Kasteeltuinconcerten aangepast door vliegtuigramp

Foto:

Burgemeester Blanksma is diep geschokt door de ramp met het vliegtuig MH17 in Oekraïne, daarom is er besloten om het programma van de Kasteeltuinconcerten aan te passen. ABBA tribute zal gewoon act du precense geven maar de vuurwerkshow die gepland staat in verband de 100e editie is geschrapt.

Burgemeester Blanksma-van den Heuvel laat via de gemeente pagina weten…

“Mijn medeleven gaat uit naar alle slachtoffers en de nabestaanden. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er mogelijk ook slachtoffers uit Helmond. Dit is door de autoriteiten nog niet bevestigd. Zodra dit bekend is, zal dat met de nabestaanden worden gecommuniceerd. We hebben als gemeente al wel contact met de familie.
Ik leef enorm mee met de nabestaanden en vrienden van de passagiers van MH17 die onduidelijkheid en onzekerheid moeten voelen. Dit moet vreselijk zijn.

Lees [HIER] Helmonds gezin omgekomen bij vliegramp

Wij hebben als gemeente besloten om evenementen en activiteiten waar wij als college van B&W bij betrokken zijn, te versoberen. Zo wordt er vandaag tijdens de afsluiting van de Fietsvierdaagse in Stiphout en bij de Kasteeltuinconcerten een moment van bezinning in acht genomen. Ook wordt de vuurwerkshow van de Kasteeltuinconcerten afgelast. Verder hangt de vlag bij het Stadskantoor halfstok.”

Inmiddels is er een Nederlands noodnummer. Familieleden met vragen kunnen bellen met het noodnummer van het ministerie van Buitenlandse Zaken: 070-3487770. Mensen die hun medeleven willen betuigen kunnen dat doen op de website van het landelijke condoleanceregister. Ook is er de mogelijkheid om een condoleanceregister te tekenen in de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1 tijdens openingstijden (maandag van 12.00 tot 16.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur).

Op de website van de Rijksoverheid is meer informatie te vinden over de vliegramp met het vliegtuig MH17.