Turkije, Thailand, Ibiza, Mallorca, nee nee nee gewoon genieten aan de Helmondse riviera 

We beleven vandaag en morgen de (voorlopig) warmste dagen van het jaar.
De temperatuur stijgt vandaag, met uitzondering van het noordelijk
kustgebied, naar tropische waarden van 30-34 graden! Morgen wordt het
zelfs op de Waddeneilanden tropisch warm en kan het in het zuidoosten
lokaal 35 graden worden. Vanaf zaterdagavond neemt de kans op een
onweersbui toe.

Vandaag schijnt de zon volop. Soms trekken er een paar flarden sluierbewolking over. Het wordt een hete zomerdag met maxima van 30 graden in de omgeving van Alkmaar tot 34 graden in Brabant en Limburg. Daarmee wordt het ook in De Bilt 30 graden en beleven we de eerste officiële tropische dag van het jaar!

In het Waddengebied is het niet tropisch, maar met 26-29 graden wel zeer warm. Prima strandweer! Er staat een zwakke tot matige oostenwind. In Zeeland kan eind van de middag een zwak zeewindje opsteken.

Waarschuwing: hitte en smog brengen risico’s met zich mee.

Na een warme zomeravond volgt een zeer zachte zomernacht. In Zeeland en in de grote steden daalt de temperatuur niet beneden 20 graden en is sprake van een zogenaamde tropennacht.

Morgen doen we er qua hitte nog een schepje bovenop. Ook op de Wadden wordt de tropische 30 graden behaald. Dit is iets wat niet elk jaar gebeurt! De maxima liggen morgen rond 33 graden, maar in het zuidoosten wordt het op sommige plaatsen zelfs 35 graden.

In het noordoosten wordt het opnieuw een zeer zonnige dag met wat sluierbewolking. In de rest van het land trekken in de loop van de dag wat dikkere wolkenvelden over, waardoor de zon soms waterig zal schijnen. In Zeeland is het niet uitgesloten dat ’s middags een lokale (onweers)bui ontstaat, maar de kans is klein.

Zaterdagavond neemt de kans op een lokale onweersbui toe. In de nacht naar zondag trekken vanuit het zuiden waarschijnlijk meerdere (stevige) regen- en onweersbuien over het land.

Zondag staat de dag waarschijnlijk in het teken van regen- en onweersbuien. Hoewel bewolking en buien ervoor zorgen dat het niet meer tropisch warm wordt, zal het met 24 graden in het westen tot 28 in het oosten erg broeierig aanvoelen.

Maandag is er ook nog kans op een aantal regen- en onweersbuien. Met 22 tot 27 graden wordt het nog iets minder warm.

De dagen daarna is het rustig en warm zomerweer met maxima rond 27 graden, flink wat zon en slechts een kleine kans op een onweersbui.

bron : Weeronline.nl