Brabant ernstig getroffen door vliegtuigcrash

193 Nederlanders waaronder 42 Brabanders die zijn omgekomen tijdens de crash van vlucht MH17. Het vermoeden is dat er nog meer namen uit Helmond en Brabant zullen volgen, nog niet alle gegevens zijn vrijgegeven of beschikbaar momenteel.

Lees [HIER] meer over de crash van MH17

(Voorlopige) lijst omgekomen Brabanders op vlucht MH17:
(op alfabetische volgorde)

Astrid Hornikx, Goirle:
Haar moeder liet via Facebook weten dat haar dochter om het leven kwam. Daarbij overleed ook haar vriend Bart Lambregts.  

Familie Van Keulen (vader Rob, moeder Caroline, Allard (16), Jeroen (15), Teteringen: Vader Rob en zijn twee zonen waren zeer actief bij de hockeyclub in Teteringen. Rob van Keulen was er trainer, zijn zoons spelers in de jeugd. Bij het huis van de familie zijn door omwonenden bloemen gelegd.

Familie Kotte (vader Oscar, moeder Miranda en zoontje Remco (6), Eindhoven:

Henk Kroon en Ina Kroon, Woudrichem: Eigenaren van optiek Kroon in Wijk en Aalburg, die al jaren in de Berenhoeksestraat zit. De mede-eigenaar van de zaak laat weten dat de winkel open is en dat mensen daar welkom zijn om hun verdriet te delen. 

Bart Lambregts, Roosendaal: Lambregts was leerkracht aan basisschool De Klimroos in de Roosendaalse wijk Kortendijk. Ook zijn vriendin Astrid Hornikx uit Goirle verongelukte. Hij was ook actief in de culturele sector in Roosendaal.

Saskia de Leeuw, Eindhoven: Adjunct-directeur Saskia de Leeuw van basisschool Het Palet in Eindhoven zat in het rampvliegtuig. Zij zou in augustus beginnen met haar nieuwe functie. Er is een condoleanceregister voor haar geopend.

Jennifer van der Leij, Helmond Brouwhuis: Had pas een nieuwe baan in een lunchroom in het centrum van Helmond, haar zoontje en haar nieuwe vriend gingen ook mee op vakantie. haar zoontje (Rowen Bats 12 jaar) woonde bij zijn vader in Zutphen.

Stefan van Nielen, Valkenswaard:

Sjors Pijnenburg, Tilburg: Docent mobiele technieken Sjors Pijnenburg van het radius College in Breda stond ook op de passagierslijst, laat zijn school weten. Hij woonde in Tilburg en komt van oorsprong uit Oisterwijk.

Familie Van der Sande (vader Paulus, moeder Susan, Steven (30) en Tessa (27)), Cuijk:

Kristy van den Schoor, Tilburg: De vriendin van Sjors Pijnenburg vloog ook mee naar Kuala Lumpur. Ze werkte bij de Rabobank in Den Bosch en woont samen met haar vriend in Tilburg.

Geert Timmers en Hanny Timmers, Eindhoven: Het echtpaar zou op fietsvakantie gaan in Indonesië, samen met twee vrienden uit Maastricht. Ze hadden geboekt via Indonesia Travel in Geldrop. De mensen van het reisbureau kenden het echtpaar. Ze hadden voor de reis samen nog een fietstocht gemaakt. 

Familie Trugg (vader Remco, moeder Yvonne, Tess (10) en Liv (7)), Rosmalen: Zeven slachtoffers uit één straat in Rosmalen. Behalve de familie Trugg, komen ook de overburen de familie Wels om. De drie kinderen van de gezinnen zaten op dezelfde school. 

Erik Vleesenbeek, Bergen op Zoom: De twintiger werkte als docentbegeleider bij Almata Jeugdzorg Plus. Over de identiteit van de vriendin is nog niets bekend. 

Wouter Vorsselman, (paspoort uitgegeven in) Den Bosch:

Esther de Waal, medewerkster NHTV Breda: Esther de Waal was actief als studiebegeleider op de Bredase school. Ze was op weg naar Nieuw-Zeeland en Australië om stagiaires te bezoeken.

Familie Wals (vader Jeroen, moeder Nicole, kinderen Amèl, Brett, Jinte en Solenn), Neerkant: De jongste van het gezin, Solenn, zat op basisschool St. Willibrordus. De school laat op de website weten dat het zeker is dat het gezin is ingecheckt.

Familie Wels (vader Leon, moeder Conny en zoon Sem (10)), Rosmalen: Overburen van de familie Trugg. Zeven slachtoffers uit één straat in Rosmalen. De drie kinderen van de gezinnen zaten op dezelfde school. Sem turnde bij FlikFlak in Den Bosch. De vereniging heeft op Facebook een condoleance geplaatst.

Willem Witteveen, zijn vrouw Lidwina Heerkens en dochter Marit Witteveen, Breda: Hoogleraar Willem Witteveen is verbonden aan de Tilburg University (UvT). Witteveen komt uit Breda en zit ook namens de PvdA in de Eerste kamer.

Ninik Yuriani, Eindhoven: De 57-jarige vrouw was op weg naar haar Indonesië, waar ze geboren is, om haar moeder te bezoeken die ze al een tijd niet had gezien. De vrouw werkte in een restaurant in het Eindhovense stadsdeel Woensel.

Voor alle nabestaanden van de slachtoffers, veel sterkte in deze zware tijden van dit grote verlies.