Tropisch warm met 35 graden

We beleven de (voorlopig) warmste dag van het jaar. Vandaag wordt het
zelfs op de Waddeneilanden tropisch en kan het in het zuidoosten lokaal
35 graden worden. Vanavond neemt vanuit het zuidwesten de kans op een
onweersbui toe en ook morgen moeten we met onweersbuien rekening houden.

Vandaag wordt een snik hete zomerdag. De temperatuur ligt vanmiddag rond 33 graden, maar weet in het zuidoosten op te lopen naar 35 graden. Zelfs op de Wadden wordt het met 30 graden tropisch warm en deze waarden worden echt niet elke zomer bereikt.

De zon laat zich goed zien, maar later op de dag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten wat toe en zal de zon soms waterig schijnen. De wind waait matig uit het zuidoosten en voert warme lucht aan, waardoor het zelfs op de stranden zeer warm wordt.

Tegen de avond kunnen donkere donderwolken Zeeland bereiken en is daar kans op flinke buien met onweer, hagel en windstoten. In de nacht naar zondag trekken vanuit het zuiden waarschijnlijk meerdere (stevige) regen- en onweersbuien over het land.

Zondag speelt de zon een groot deel van de dag de tweede viool en overheersen bewolking en (onweers)buien. Bij buien is kans op hagel en windstoten. Hoewel bewolking en buien ervoor zorgen dat het niet meer tropisch warm wordt, zal het met 24 graden in het westen tot 29 in het oosten erg broeierig aanvoelen.

Maandag is er ook nog kans op een aantal regen- en onweersbuien. Met 22 tot 27 graden wordt het nog iets minder warm.

De dagen daarna is het rustig en warm zomerweer met maxima rond 27 graden. Daarbij schijnt de zon geregeld en is slechts een kleine kans op een onweersbui.

bron : Weeronline.nl